fbpx

FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, we bieden je graag een betalingsregeling aan als dat voor jou prettiger is. Je kunt bij opmerkingen in het inschrijfformulier aangeven dat je daarover gebeld wilt worden of je kunt aangeven dat je in 1-5 termijnen wilt betalen. Wij bevestigen jou na je inschrijving je deelname inclusief je gekozen betalingsregeling.

Meteen inschrijven? Dat kan hier

 

Ik wil graag eerst een persoonlijk gesprek voor ik besluit me in te schrijven. Kan dat?

Ja dat kan! We hebben een online agenda waar je snel en eenvoudig zelf een datum en tijdstip kunt kiezen. De agenda vind je hier!

Word je liever gebeld? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, we nemen dan binnenkort contact met je op.  

Ik wil absoluut een eenpersoonskamer. Kan dat gegarandeerd worden?

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar voor onze trainingen op de locatie Beukenhof. Wil jij niet het risico lopen dat je op een gedeelde kamer ligt, dan is het raadzaam zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Zodra wij van de locatie doorkrijgen dat jij een eenpersoonskamer hebt, koppelen we dit aan je terug.

Is een NLP intake gratis?

Ja, een intake is absoluut gratis. We vinden het heel belangrijk dat je een NLP opleiding kiest die echt bij je past. In de intake leer je ons als trainers kennen en kun je al je vragen kwijt. Zowel over NLP als over de opleiding in praktische zin.

Een intake duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt deze snel en eenvoudig boeken via onze online agenda.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding is 20 dagen. 
Verdeeld over 5 blokken van 4 dagen.
Ongeveer eens in de 7 a 8 weken heb je een blok opleiding.

We hebben twee typen opleidingen vwb de NLP Practitioner:
– Start je in september dan zit er ongeveer 7 a 8 weken tussen elk blok.
– Start je in januari dan zit er ongeveer 4 a 5 weken tussen elk blok. 

Wat zijn de data van de eerstvolgende NLP Practitioner?
Krijg je werkopdrachten tussen de blokken?

Tijdens de blokken oefen je met NLP processen. In de tijd tussen de blokken raden we aan om minimaal 1 tot 2 keer te gaan oefenen en een aantal van deze processen te herhalen om het nog meer in de vingers te krijgen.

Je kunt afspreken met mensen die in jouw omgeving wonen, vragen of ze naar jou willen afreizen of afspreken op een centrale plek. 

In het eerste blok geven we hiertoe een aanzet en nodigen de deelnemers uit om ter plekke alvast wat afspraken met elkaar te plannen, omdat we weten hoe snel agenda’s vollopen.

 

Mijn vraag staat hier niet tussen....

Staat jouw vraag er niet bij en maak je je ergens zorgen over? Laat het ons vooral weten, we luisteren graag. Je kunt ons hierover bellen, mailen (zie contact) of een gesprek inboeken via onze online agenda

Ik wil graag via mijn werk de NLP opleiding volgen. Hoe ga ik dat gesprek aan?

Wij helpen je graag met het voorbereiden van je gesprek met je werkgever of leidinggevende. Indien gewenst kunnen we ook samen met jou en je werkgever in gesprek. Je kunt ons hierover bellen (zie contact) of een intake boeken via onze online agenda.  

Ik heb een dieet of een allergie. Kan ik dat aangeven?

Ja, we gaan je wensen/eisen met betrekking tot je dieet of allergie bespreken met de locatie. 

De kok van Beukenhof nodigt je dan de eerste dag van elk blok uit om even langs te lopen: zo weet hij voor wie hij kookt en kan hij met je overleggen wat klaargemaakt kan worden.

Past deze NLP opleiding bij Novalife wel bij mij?

We gaan graag met je in gesprek om hier een antwoord op te vinden. Wij bieden een complete NLP opleiding aan, waarbij het accent ligt op jouw persoonlijke groei. NLP integreren in je leven betekent dat je op alle levensgebieden profijt hebt van wat je leert door niet enkel uit een boek of uit je hoofd te kennen, maar NLP vooral te ervaren.

Boek hier je gratis intake van 45 minuten via onze online agenda.

Vind je het fijn om deelnemers te spreken die de opleiding al hebben gevolgd? Dan kan ook, we brengen je dan met hen in contact. Je kunt ons een mail sturen of even bellen (via contact). 

Moet ik blijven overnachten?

Onze opleiding bestaat niet enkel uit het ‘leren van NLP’. Doordat je in groepsverband met NLP aan de slag gaat, ook buiten de lestijden, is een diepere integratie mogelijk. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en het delen van ervaringen is hierin een belangrijke factor. 

We raden daarom aan om te blijven overnachten, zodat je ten volle kunt profiteren van wat onze opleiding te bieden heeft.

Wil je hierover met ons in gesprek, neem dan contact met ons op via telefoon of mail. Een intake boeken kan ook via onze online agenda.

 

Is deze opleiding gecertificeerd?

Ja, Novalife is erkend door de NVNLP. De Nederlandse Vereniging voor NLP. 

Moet ik een vooropleiding of niveau hebben?

Nee, om deel te nemen aan de NLP opleidingen is geen vooropleiding of bepaald niveau vereist. Twijfel je of je voldoet aan de criteria van de opleiding? Neem contact met ons op via het contactformulier en stel je vragen. 

Moet ik coach zijn om deel te nemen?

Nee, dit is geen specifieke NLP coachopleiding, maar een NLP opleiding. Mensen met allerlei achtergronden, allerlei opleidingsniveau’s en verschillende functies in uiteenlopende sectoren komen NLP bij ons leren.

Juist de diversiteit in de groepen deelnemers vinden wij en onze deelnemers erg leuk. 

Ik ben niet zo van de groepen. Raden jullie NLP toch aan?

Ook als je niet zo van groepen houdt is NLP volgen zeer waardevol. NLP willen leren dient jouw persoonlijke hoofddoel te zijn. Hoe je omgaat met de groep en je bijvoorbeeld op momenten graag terugtrekt is aan jou.

Ervaring leert dat de natuur om ons heen voldoende ruimte biedt om alleen te zijn, maar ook als je kiest voor een eenpersoonskamer. Je kunt te allen tijde even alleen zijn om bij te komen of weer op te laden. 

Ik heb een druk leven. Hoe combineer ik NLP daarmee?

Je hebt een drukke job, wellicht een gezin met kindjes. Het lukt je nog wel om dat allemaal in balans te houden (of misschien net niet), maar hoe gaat dat als NLP ‘erbij’ komt? 

NLP is bij uitstek een kans om je balans nog beter in te zetten. Je persoonlijke ontwikkeling is essentieel voor wie druk is en veel moet schakelen. Grenzen stellen, grenzen bewaken. 

Praktisch gezien ben je er 4 dagen tussenuit. En als je tussen de blokken door 1 dag uittrekt om te oefenen kom je al een heel eind. Bovendien is het ook een moment om te reflecteren: gaat het allemaal nog wel lekker? Me-time terwijl je een toffe opleiding volgt :-)!

Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Als je NLP intikt op Google krijg je ontelbaar veel hits tegenwoordig. Logisch, want het wordt steeds populairder. 

Hoe kies je nou de opleiding die bij je past?

– Kijk naar de informatie op de site: is die duidelijk voor je?

– Spreken de trainers en begeleiders je aan?

– Krijg je er zin in als je de informtie leest?

– Voelt de opleiding toegankelijk? 

– Wil je snel en theoretisch?

– Wil je gedegen en vooral uit ervaring leren?

Deze vragen geven wellicht al wat meer richting in het bos 🙂 En uiteraard, we helpen je graag als je hierover van gedachten wilt wisselen. Bel, mail of plan een intake met ons.

Wat was de reden om de NLP opleiding bij Novalife te volgen?
Het intensieve programma, vier dagen op rij tijdens 5 blokken, brengt je verder dan elke keer een dag of een weekend. Er wordt veel en intensief geoefend. Je blijft op deze manier beter in de flow en het zindert nog lang na.
Els

Docent

Aan wie zou je de NLP opleiding bij Novalife aanraden en waarom?
Aan iedereen die bewuster wil leven, mensen die weten wat ze willen maar vast zitten in belemmerende patronen en zo tegengehouden worden… Eigenlijk een aanrader aan iedereen die aan zelfontwikkeling wil doen: om wat voor reden ook.
Vicky

Wat heeft de opleiding jou persoonlijk gebracht?
Ik oordeel veel minder, ik heb ook meer zelfvertrouwen, geduld, inzicht, begrip naar mezelf toe en naar een ander. De muur rondom mij is veel dunner en lager.
Katrien

Contactgegevens Novalife
Christinastraat 10
2731 EZ  Benthuizen
info@novalife.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Novalife is aangesloten bij:
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)
NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP)