Onze opleidingen:

 

NLP Practitioner

Woensdag 3 juli 2019 een eenmalige kans om je op die dag voor deze opleiding in te schrijven voor €2250,- all-in*!!
Volg onze social media om te ontdekken hoe je daar kans op maakt!

*all-in is 20 dagen opleiding, overnachtingen met ontbijt, lunch, diner koffie en thee, syllabus en persoonlijke begeleiding!

Lees meer!

NLP Master Practitioner

NLP resourcen

Als oud deelnemer kun je de opleiding voor een aantrekkelijk tarief opnieuw volgen.
Deelnemers die NLP elders hebben geleerd en willen overstappen, kunnen zich ook bij ons inschrijven.

Lees hier meer!

 

Wat is NLP?

NLP is praktisch en wezenlijk.

NLP leren en doen is tegenwoordig normaal: het hoort er meer en meer bij. Steeds meer mensen zetten de stap om NLP te leren en zich daardoor persoonlijk te ontwikkelen. Ze zetten NLP in om de communicatie met zichzelf en anderen te verbeteren. Relaties die zich verdiepen door een beter begrip over zichzelf en de ander, de verbinding neemt toe.

NLP brengt verandering met zich mee.

Onzekerheid neemt af, zelfvertrouwen groeit. NLP brengt je terug bij jezelf, maar brengt je ook bij je potentieel en het verwezenlijken van dromen die je stiekem had weggestopt. Wij zijn grijze muisjes zich ontwikkelen naar mensen die vinden dat ze gezien mogen worden. We zien harde tantes die zachter worden. Denkers die leren voelen. Voelers die leren doen. We zien mensen die voorheen onzekerheid, angst, ongemak aan het vermijden waren en zich gaandeweg ontwikkelen tot mensen die willen bereiken, manifesteren, ontwikkelen en groeien.

De wereld mooier, fijner en beter maken.

Sinds jaar en dag is NLP onze passie.
De wereld mooier, fijner, beter maken.

 

Meer weten over NLP?

Liever een persoonlijk gesprek?

Liever een persoonlijk gesprek?
Hou je niet zo van lezen en wil je liever met ons een persoonlijk gesprek?
We nemen graag telefonisch contact met je op of nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Ik wil graag:
- gebeld worden
- gratis NLP intake boeken

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is ontstaan als een model voor communicatie en het veranderen van de innerlijke ervaringDe term staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop reageren.

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). 

Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatie systemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven. 

Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. Onze gedachten en stemming sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming berust of vanuit onze terugkerende patronen.

NLP geeft inzicht in hoe ervaringen ontstaan en hoe je kunt leren uit deze ervaringen voor de toekomst. Hierbij is iedere ervaring een subjectieve belevenis van een gebeurtenis. De persoonlijke beleving van het leven of een gebeurtenis wordt gecreëerd door ideeën en overtuigingen, waardoor we onze ervaringen creëren. Die ervaringen leiden dan weer naar andere ervaringen en hierdoor opgebouwde overtuigingen, denkpatronen en verwachtingen. Hierdoor heeft iedereen zijn unieke model van de wereld, waarop hij of zij het leven, de wereld en gebeurtenissen ervaart.

Veel dingen die we doen en denken worden na verloop van tijd een “gewoonte” en doen we onbewust. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. NLP technieken helpen om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je dingen doet. Inzicht in die onbewuste patronen is vaak al voldoende om verandering op gang te brengen. Daarnaast word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

NLP is ontstaan uit de simpele vraag:
Wat maakt iemand succesvol?

NLP werd in de jaren zeventig ontwikkeld door twee Amerikaanse wetenschappers, te weten Richard Bandler (Gestalt Therapeut en computerspecialist) en John Grinder (professor Linguistiek). Zij bestudeerden een aantal zeer succesvolle mensen en maakten een analyse van hun bevindingen. De resultaten van hun onderzoek ontstonden uit nauwkeurige observaties en diepgaande interviews van deze mensen die ieder op zijn terrein succesvol was in hun leven. Samengevat kun je stellen dat NLP een model is dat je helpt je denken, voelen en handelen te verbeteren, te verdiepen en te integreren. Daardoor kom je tot een uitstekende communicatie met je leven, de beste basis om succesvol te zijn.

BEKIJK DE WIKIPEDIA PAGINA VAN RICHARD BANDLER
BEKIJK DE WIKIPEDIA PAGINA VAN JOHN GRINDER

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Novalife!
We sturen gemiddeld 1 x per maand een nieuwsbrief.
Je kunt je altijd weer uitschrijven.

In de nieuwsbrief lees je over:
workshops, kennis over NLP, handige tips, acties, blogs en meer.

 

Contactgegevens Novalife
Christinastraat 10
2731 EZ  Benthuizen
info@novalife.nl 

Novalife is aangesloten bij:
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)
NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP)