fbpx

Het team

Richard Post

Internationaal gecertificeerd NLP trainer

Richard is internationaal gecertificeerd NLP trainer, opgeleid door NLP ontwikkelaars van het eerste uur, Robert Dilts, Judith DeLoizer en Suzi Smith.

Zijn opleiding tot NLP trainer heeft hij afgerond aan NLPUniversity in Santa Cruz (USA), samen met Christine en Kees Trimpe – oprichters van Novalife. Verder is hij gespecialiseerd in NLP en gezondheid, wederom opgeleid door Robert Dilts, Suzi Smith en ook Kris en Tim Hallbom van de NLP Institute of California.

Zijn basistraining NLP Practitioner en Master-Practitioner heeft hij zelf in Westmalle gevolgd, bij een van de bekendste NLP trainers van de Benelux, Paul Liekens. Verder is Richard een gecertificeerde ‘Academic Counsellor and Coach’ en heeft hij ook verschillende trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals o.a. natuur coaching en intuïtieve ontwikkeling. Het helpen van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei is een persoonlijke missie van Richard.

Hij ondersteunt hierin graag anderen in hun proces van groei, werkend vanuit het idee van sponsorship (de mogelijkheden zien in de ander en deze ondersteunen) en ruimte geven voor wat er is. Richard heeft een expat achtergrond en is daardoor tweetalig opgegroeid (Nederlands en Engels). Hij heeft de Hogere Hotelschool in Den Haag afgerond en heeft gewerkt in de luchtvaart, de hotellerie en in het onderwijs. Werken met mensen is de rode draad door heel zijn werkzame leven.

Begeleider en organisatietalent

Elly de Greef

Elly is naast begeleider ook onze steun en toeverlaat als het gaat om deelnemerscontact en administratie. Gaat er iets mis in de structuur, dan is Elly er snel bij met een suggestie voor de oplossing. 

  • contact met deelnemers
  • structuur
  • oplosser

Begeleider

Katrien Messens

Mijn naam is Katrien Messens. Geboren in 1975 in het West-Vlaamse Oostende. Ondertussen woon ik al heel wat jaren in Zeeland. Enkele jaren terug heb ik mindfulness en NLP ontdekt. Met mindfulness ga ik vooral meer in het hier en nu leven met als motto: “Aanvaarden van wat er is en leven in het nu”.

NLP
Met NLP heb ik leren luisteren en kijken naar mensen. Het voelen was er al. Leren luisteren naar specifieke strategieën, ik heb geleerd om mensen in hun kracht te zetten. Nieuwe strategieën creëren, niet kijken naar het waarom maar naar wat nu anders kan. Dit doe ik met behulp van NLP en mijn openheid voor anderen. Voor ik met NLP begon had ik vaak een oordeel klaar over anderen. Daar wou ik van af. Nu vind ik mensen oprecht fascinerend met hun eigen model van de wereld.  Ook ben ik zelfverzekerder geworden in alles wat ik doe.  Ik haal mezelf niet meer naar beneden en geniet nog elke dag van mijn blijvende groei.

Naast het begeleiden bij Novalife heb ik een praktijk, ben ik co-trainster weerbaarheidstraining en ben ik werkzaam bij ambulante zorg met mensen met een lichte verstandelijke beperking en-of psychiatrische problematiek.

 

  • zacht
  • stevig
  • daagt je uit

 

Wat onze studenten zeggen

Ik heb een aantal diepliggende overtuigingen, die ik mij eerst niet bewust was, en mij weerhielden mij te ontwikkelen, weten te transformeren in nieuwe overtuigingen die mij wel de ‘juiste’ richting geven. Praktisch gezien heeft mij dit een geweldige baan, een diepere band met mijn dochter en een liefdevollere band met mijzelf opgeleverd.

Karin Klomp

Teamcoach

Ik voel me energieker dan voorheen, dit komt omdat er al behoorlijk wat emotionele ballast is verdwenen. Ik begin nu voor mezelf op te komen en kan ook beter voor mezelf gaan staan. Dit geeft voor mij betere relaties in mijn persoonlijke leven.

Diny Kersten

Verpleegkundige

Contactgegevens Novalife
Christinastraat 10
2731 EZ  Benthuizen
info@novalife.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Novalife is aangesloten bij:


NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP)

SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)