fbpx

Ons team

 De trainers

Maaike de Boer

Maaike de Boer

NLP Trainer

Maaike volgde in 2006 de NLP opleiding bij Paul Liekens en werkte daarna als begeleider in zijn NLP opleiding. Met de overgang naar Novalife begon ze in de rol als begeleider, werd vervolgens mentor en staat nu zelf voor de groep als trainer.  

Als 14 jarige had Maaike een traumatische ervaring die haar persoonlijke pad uiteindelijk naar NLP leidde. Hier heeft ze een omslag gemaakt. NLP bracht haar aan de ene kant de tools die ze in kon zetten om haar trauma te verwerken. Aan de andere kant begon ze zich van een onzeker, faalangstig en bedachtzaam meisje te ontwikkelen naar de vrouw die ze nu is. Met een goed gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zeggen wat ze denkt. In alles is Maaike Maaike: what you see is what you get. Oprecht, zorgzaam, uitdagend, met humor en vooral werkend vanuit pure liefde voor haar vak en de mensen die ze coacht en traint. 

Ze heeft opleidingen gevolgd in coaching & counselling, oplossingsgericht coachen, systemisch werk, trainersvaardigheden en talentbegeleiding van hoogbegaafden. Ook is zij provocatief coach: met humor en warmte daagt ze je graag uit verder te denken dan je al deed of om jou je comfortzone op te laten rekken. Jouw persoonlijke groei staat hierin voor haar voorop.

Ze werkt, naast haar werk in Novalife, ook in haar eigen coachpraktijk ‘Coffee and Coaching’ met hoogsensitieve hoogbegaafden rondom de thema’s uitstellen, onderpresteren en pleasen. Ze geeft trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en aan coaches in voice dialogue.

Richard Post

Richard Post

NLP Trainer

Richard is internationaal gecertificeerd NLP trainer, opgeleid door NLP ontwikkelaars van het eerste uur, Robert Dilts, Judith DeLoizer en Suzi Smith.

Zijn opleiding tot NLP trainer heeft hij afgerond aan NLPUniversity in Santa Cruz (USA), samen met Christine en Kees Trimpe – oprichters van Novalife. Verder is hij gespecialiseerd in NLP en gezondheid, wederom opgeleid door Robert Dilts, Suzi Smith en ook Kris en Tim Hallbom van de NLP Institute of California.

Zijn basistraining NLP Practitioner en Master-Practitioner heeft hij zelf ook in Westmalle gevolgd, bij een van de bekendste NLP trainers van de Benelux, Paul Liekens. Verder is Richard een gecertificeerde ‘Academic Counsellor and Coach’ en heeft hij ook verschillende trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals o.a. Natuur coaching en Intuïtieve ontwikkeling. Het helpen van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei is een persoonlijke missie van Richard.

Hij ondersteunt hierin graag anderen in hun proces van groei, werkend vanuit het idee van sponsorship (de mogelijkheden zien in de ander en deze ondersteunen) en ruimte geven voor wat er is. Richard heeft een expat achtergrond en is daardoor tweetalig opgegroeid (Nederlands en Engels). Hij heeft de Hogere Hotelschool in Den Haag afgerond en heeft gewerkt in de luchtvaart, de hotellerie en in het onderwijs. Werken met mensen is de rode draad door heel zijn werkzame leven..

 

Ons team van begeleiders

Team Novalife 1

mentor

Katia Vandenbosch

Al van jongs af aan is Katia geïntrigeerd door mensen. Waarom ze doen wat ze doen. Ze heeft jarenlange ervaring in het onderwijs door te werken met jongeren met moeilijk gedrag. Daar ontwikkelde ze de vaardigheid om vanuit mogelijkheden te denken.

Bij Novalife zet zij haar talent in als begeleider en mentor. Haar talent van doorvragen, trechteren, tot waar de essentie ligt.

Zij coacht/traint pleasers, aanpassers om meer van zichzelf te laten zien, door te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen, en keuzes te maken waar ze blij van worden.

Haar hartsmissie is mensen terug in contact brengen met hun “eigen waarden”.

 • Warmte
 • Denken vanuit mogelijkheden
 • Hartsmissie
Team Novalife 2

Begeleider en organisatietalent

Elly de Greef

Elly is naast begeleider ook onze steun en toeverlaat als het gaat om deelnemerscontact en administratie. Gaat er iets mis in de structuur, dan is Elly er snel bij met een suggestie voor de oplossing. 

 • contact met deelnemers
 • structuur
 • oplosser
Team Novalife 3

Begeleider

Carmen Callens

Carmen is, net als alle andere begeleiders, lief maar dan net even ietsjes meer 🙂 Met raad en daad, een luisterend oor of een arm om je heen, Carmen steunt, support en troost waar nodig. En ondertussen is zij theoretisch zeer kundig en zal ze geduldig elke vraag die je stelt beantwoorden.

 • lief
 • ondersteunend
 • theoretisch een kei
Team Novalife 4

Begeleider

Leentje Elshout

Leentje is vrolijk, optimistisch en altijd in voor een goed gesprek. Ze helpt je graag op weg, door je uit te dagen en te prikkelen. Of doet dat juist zacht, lief, maar altijd vanuit een stevige basis: wetend dat jij het in je hebt om verder te groeien. Een luisterend oor, een por in je zij of een arm om je heen. Leentje is er!

 • zacht
 • stevig
 • daagt je uit

 

Wat onze studenten zeggen

Team Novalife 5

Ik heb een aantal diepliggende overtuigingen, die ik mij eerst niet bewust was, en mij weerhielden mij te ontwikkelen, weten te transformeren in nieuwe overtuigingen die mij wel de ‘juiste’ richting geven. Praktisch gezien heeft mij dit een geweldige baan, een diepere band met mijn dochter en een liefdevollere band met mijzelf opgeleverd.

Karin Klomp

Teamcoach

Team Novalife 5

Ik voel me energieker dan voorheen, dit komt omdat er al behoorlijk wat emotionele ballast is verdwenen. Ik begin nu voor mezelf op te komen en kan ook beter voor mezelf gaan staan. Dit geeft voor mij betere relaties in mijn persoonlijke leven.

Team Novalife 7

Diny Kersten

Verpleegkundige