fbpx

Over ons

Het team:

Richard Post NLP trainer coach

Hoofd- (en hart) trainer

Richard Post  

Mijn naam is Richard Post en ik ben eigenaar en hoofd-(en hart) trainer van Novalife. Ik ondersteun anderen graag in hun groei- en leerproces, werkend vanuit het idee van sponsorship (de mogelijkheden zien in de ander en deze ondersteunen) en ruimte geven voor wat er is. Werken met mensen is de rode draad door heel mijn werkzame leven.

Ik ben internationaal gecertificeerd NLP trainer en ik krijg veel energie van ingewikkelde zaken makkelijk maken. Toen ik voor het eerst voor de groep stond als NLP trainer wist ik het: dit past bij mij! Tijdens het geven van onze NLP opleidingen voel ik me iedere keer weer als een vis in het water.

Ik geloof in de kracht van een een luisterend oor en begeleiding bij levensvragen vanuit mijn hart, mijn intuïtie, mijn sensitiviteit, mijn kennis en mijn levenservaring. Ik sta met beide voeten op de grond, en tegelijk, voel én geloof ik dat er meer is tussen hemel en aarde en dat iedereen geboren is met een missie in het leven. Via de NLP opleidingen en trainingen die ik nu geef, breng ik jou graag dichterbij de antwoorden die passen bij jouw authentieke zelf.

Meer over mij weten? Lees mijn uitgebreide verhaal >

 • Kundig
 • Gevoelig
 • Empathisch

Co-trainer systemisch werk en NLP

Katrien Messens

Mijn naam is Katrien Messens. Geboren in 1975 in het West-Vlaamse Oostende. Ondertussen woon ik al heel wat jaren in Zeeland, getrouwd en trotse moeder van 2 kinderen.

Tijdens de NLP opleidingen breng ik een stuk systemisch werk en begeleid ik regelmatig familieopstellingen.

Systemisch werk en NLP zijn 2 methodes die ik gebruik in mijn praktijk in Hulst.  Het is een mooie combi om mensen hun plek te leren nemen en om nieuwe helpende en krachtige overtuigingen te leren ontdekken. Ik heb de kracht van beide al vaak mogen bewonderen, wat het doet bij de deelnemers en wat het hun brengt.

Net zoals Richard werk ik vanuit het idee van sponsorship. Kijkend naar mogelijkheden. Ik ga graag naar de kern, om te helpen erkennen en te helen. Door naar de kern te gaan ontstaat er beweging zowel bij de persoon als in het systeem. Dan is er ruimte voor groei.

 • Gedreven
 • Daagt je uit
 • Behulpzaam

Begeleider

Antony Sunaert

Mijn naam is Antony Sunaert. Ik ben geboren in 1965 in Ninove, België.

Ik woon en werk in Kontich (tussen Antwerpen en Mechelen), waar ik mijn eigen coaching en therapiepraktijk heb.

NLP is op mijn pad gekomen in 2008 (via het wonderlijke boekje ‘NLP voor dummies’ ?). Ik heb in 2010 de master-practioner NLP opleiding afgerond. De voorbije 10 jaar bleef ik in NLP-kringen vertoeven als begeleider bij Novalife.

Ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik met NLP in contact gekomen ben. Het heeft mijn kijk op de wereld en mezelf grondig veranderd. Het heeft mij zoveel meer mogelijkheden gegeven. In het bijzonder heeft het ertoe geleid dat ik mijn passie (mensen begeleiden in hun groeiproces) ontdekt heb en hiervan mijn beroep heb kunnen maken.

De voorbije periode heeft mij ook mijn favoriete leidraad voor persoonlijke levenskeuzes opgeleverd: “Het pad naar mijn gekozen doel zal aangenaam zijn.” Indien dit niet zo zou zijn, kies ik gewoon een ander, meer passend doel.

In lijn hiermee, wil ik, als begeleider bij Novalife, de opleiding voor de deelnemers een leerrijke en aangename ervaring maken.

 • Kennis
 • Structuur
 • Ondersteunend

Begeleider

Elly de Greef           

Mijn naam is Elly de Greef, begeleider bij Novalife NLP Opleidingen en Trainingen. Geboren in 1958 en wonend in het Brabantse Veldhoven.

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met NLP en Novalife. Dat was een keerpunt in mijn leven. Door NLP leef ik bewuster in het nu. Ik heb ballast van me afgegooid en me ontwikkelt naar een sterkere ik. Ik heb inzichten gekregen in mijn functioneren, mijn drijfveren en mijn valkuilen. Ik gun iedereen om eerder in het leven NLP te ervaren.

In mijn dagelijks leven pas ik NLP veelvuldig toe. Bij het een-op-een begeleiden van revalidatie cliënten komt ‘rapport maken’, directief taalgebruik en backtracken heel goed van pas. Herkaderen en chunken zet ik -onbewust- in bij gesprekken, wanneer mensen in een wat negatieve mindset zitten en bied ze daarmee zicht op alternatieven, zodat ze andere keuzes kunnen maken.

Ik kwam al snel tot het besef dat ik NLP niet meer los wilde laten. De logische stap was om te gaan begeleiden. Tijdens het begeleiden leer ik ook steeds nieuwe zaken, over mezelf, over de verschillende manieren waarop de materie binnenkomt bij de deelnemers en hoe zij daarop reageren. Als begeleider observeer ik de deelnemers en zie ik hen stappen maken, zich ontwikkelen. Dat groeiproces mee mogen maken blijft steeds weer speciaal.

 

 • Contact met deelnemers
 • Structuur
 • Oplosser

Begeleider

Maaike de Groot          

Mijn naam is Maaike de Groot, geboren in 1989 en ik woon op dit moment in Utrecht samen met mijn ruwharige teckel Guus. Ik werk als projectleider bij een ICT-bedrijf en ben in opleiding tot kynologisch instructeur.

Sinds een paar jaar pas ik NLP toe in mijn persoonlijk en werkende leven. Het brengt me vooral veel rust, overzicht en kennis over mijzelf. Zo ben ik onder andere mijn privéleven meer gaan prioriteren door leuke dingen te doen voor mezelf i.p.v. voor de ander (bijv. puppy’s lesgeven op de hondenschool) NLP heeft de kijk op mijzelf veranderd. Het geeft me daarnaast een ander inzicht hoe je verschillende situaties overziet en aanpakt.

Door middel van het begeleiden help ik zodat zij zichzelf een mooi cadeau kunnen geven. Op mijn beurt leer ik ook van de mensen die ik begeleid. Om hun persoonlijke reis mee te maken is zeer speciaal.

 • Durf
 • Scherp oog
 • Is er voor je
Tamara Reurslag mentor begeleider NLP opleidingen Novalife

Mentor – Begeleider

Tamara Reurslag          

Mijn naam is Tamara Reurslag, 41 jaar oud, getrouwd en moeder van 2.

Ongeveer 16 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met NLP en sindsdien is NLP een rode draad in mijn leven geweest. Ik heb zelf de opleiding gevolgd bij Paul Liekens Heart Systems en deze opleiding ook als begeleider doorlopen. NLP heeft mij veel meer rust, inzicht en vrijheid gegeven in mijn leven. Door NLP inmiddels in mijn leven te hebben geïntegreerd, leef ik veel meer vanuit mijn hart en mijn zijn.

Als begeleider bij Novalife wil ik graag hier vanuit een ieder begeleiden in hun eigen reis.

 

 • Gedreven
 • Positief
 • Empathisch

Achtergrond Novalife

Novalife staat voor “nieuw leven”. Wij bieden NLP opleidingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven in de kracht van NLP en zijn als trainers en begeleiders zelf o.a. door NLP geworden wie we nu zijn. Op vele manieren heeft NLP ons een nieuw leven gegeven. Dat willen we graag delen met mensen die, om wat voor reden dan ook, zichzelf verder willen ontwikkelen en ook klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk in hun leven. Dat gunt Richard en zijn team jou ook: een nieuwe start in je leven, waarna je meer jezelf bent en keuzes maakt die volstrekt bij jou passen!

We leren je NLP. En we bieden je alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Leren en groeien, vanuit onze kernwaarden veiligheid, respect en sponsorship.

Diepgang

Onze NLP opleidingen zijn voor mensen die van diepgang houden. Die echt willen veranderen, die het fijn vinden om naar zichzelf te kijken en andere opties in gedrag te kiezen.

Wij leggen in NLP de nadruk op het werkelijk beleven en ervaren van de mogelijkheden die de theoretische kennis biedt. De praktische kennis vanuit NLP integreer je door een doorleefde persoonlijke ervaring. Je komt niet alleen om met je hoofd dingen te leren; je bent er om datgene wat je leert daadwerkelijk te integreren in je bewustzijn. “Getting it into the muscles” zoals een van de ontwikkelaars van NLP, Robert Dilts, het noemt.

Onze missie

Wij dragen bij aan een betere wereld door mensen via NLP te helpen innerlijke vrede met zichzelf, en bewustwording te vinden. Als het binnenin vrede is, dan zal dat in iemands gedrag naar buiten toe ook zichtbaar, voelbaar, hoorbaar zijn. “As within, so without” zoals de Engelsen zeggen!

 

Wat onze studenten zeggen

Ik heb een aantal diepliggende overtuigingen, die ik mij eerst niet bewust was, en mij weerhielden mij te ontwikkelen, weten te transformeren in nieuwe overtuigingen die mij wel de ‘juiste’ richting geven. Praktisch gezien heeft mij dit een geweldige baan, een diepere band met mijn dochter en een liefdevollere band met mijzelf opgeleverd.

Karin Klomp

Teamcoach

Ik voel me energieker dan voorheen, dit komt omdat er al behoorlijk wat emotionele ballast is verdwenen. Ik begin nu voor mezelf op te komen en kan ook beter voor mezelf gaan staan. Dit geeft voor mij betere relaties in mijn persoonlijke leven.

Diny Kersten

Verpleegkundige