fbpx

Over ons

Novalife staat voor Nieuw Leven. Nova Life. 

Novalife biedt NLP opleidingen aan: de Practitioner en de Master Practitioner. 

Novalife is een belangrijk deel van ons leven, omdat we geloven in de kracht van NLP en zelf door NLP zijn geworden wie we nu zijn. Dat willen we graag delen met mensen die, om wat voor reden dan ook, zichzelf willen ontwikkelen.

We leren je NLP. En we bieden je alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Leren en groeien. Vanuit onze kernwaarden respect, veiligheid, sponsorship en groei.

Onze missie
Wij dragen bij aan een betere wereld door mensen via NLP te helpen innerlijke vrede met zichzelf te vinden. Als het binnenin vrede is, dan zal dat in iemands gedrag naar buiten toe ook zichtbaar, voelbaar, hoorbaar zijn. “As within, so without” zoals de Engelsen zeggen.

Over ons

Ons verhaal

Het bestaan van Novalife begon bij een inspirerende Vlaming, Paul Liekens. De kiem van Novalife werd eigenlijk nog eerder gelegd: bij John Grinder en Richard Bandler, de Amerikaanse grondleggers van NLP. Bij hen ontving Paul Liekens zijn NLP-opleiding.

NLP met een eigen signatuur
Onder leiding van Paul Liekens was Heart Systems, de voorloper van Novalife, een NLP-instituut met een eigen signatuur, die het te danken had aan de persoon van de oprichter en diens verdere bagage. Hij verdiepte zich onder meer in sjamanisme en legde ook in NLP de nadruk op het werkelijk beleven, ervaren van de mogelijkheden die de theoretische kennis bood. De locatie Ter Dennen in Westmalle danken we aan deze kleurrijke grondlegger, voor wie het vanzelfsprekend was dat je een speurtocht door de menselijke natuur alleen goed kon doen midden in de omringende natuur. De praktische kennis die NLP biedt, integreerden de deelnemers hier door een doorleefde persoonlijke ervaring. Je kwam niet alleen naar Westmalle om met je hoofd dingen te leren, maar ook om ze te integreren in je lichaam en daarmee in je bewustzijn. Om die reden is Beukenhof in Biezenmortel nu gekozen, omdat hier ook eenzelfde rust, natuur en sfeer voelbaar is.

Overname
Novalife kreeg een nieuw leven toen Christine en Kees Trimpe in 2012 het stokje van Paul Liekens overnamen. Paul ging zich op andere dingen richten en Christine en Kees brachten hun didactische visie en kennis in bij de NLP-trainingen. Ze begonnen de trainingen enigszins te standaardiseren en makkelijker reproduceerbaar te maken.

Maar Kees bleek ziek te zijn. Tot in de zomer van 2014 bleef hij zijn kennis delen met de deelnemers aan de Novalife-trainingen, en in september 2014 overleed hij. Niet alleen zijn geliefden bleven ontredderd achter; ook Novalife ging een moeilijke periode in waarin Christine de opleiding in haar eentje voortzette. Geen simpele opdracht als je ook volop aan het rouwen bent en alle praktische zaken rond een overlijden moet regelen.

Verder gaan dan de kennis
Inmiddels had NLP zich wijd verbreid. Daarmee waren er natuurlijk specialisaties ontstaan: NLP voor sporters, voor carrièremakers, voor vrouwen, voor startende ondernemers…

Met die verbreding verdween soms ook de diepgang die NLP in potentie met zich meebrengt. Een NLP-training bestond soms vooral uit het aanleren van manieren om je doel te bereiken, van ‘trucjes’. Maaike de Boer en Richard Post, die allebei bij Heart Systems en Novalife hun NLP-opleiding hadden gehad, vonden dat dat anders moest. Als zíj NLP-trainers zouden zijn, dan zouden ze verder gaan dan de kennis. Dichter bij de benadering van Paul Liekens en Christine Trimpe blijven, met de belichaamde ervaring van NLP. Ze zouden NLP aanbieden op een manier die álles eruit haalde, alle potentie van de deelnemer zou laten ‘shinen’.

Diepgaande opleiding
In 2018 wérden Maaike en Richard die trainers. En niet alleen dat, maar ze volgden Christine Trimpe op als eigenaren van Novalife. Op dat moment werd Novalife nog een keer opnieuw geboren: als een opleiding waar NLP didactisch onderbouwd en praktisch wordt gegeven, en waar tegelijk royaal plaats is om alle kwaliteiten van NLP zélf te ervaren en te belichamen.

Novalife is een opleiding voor deelnemers die een diepgaande opleiding zoeken.

Die echt iets willen veranderen.

Deelnemers die het aandurven om naar zichzelf te kijken en andere opties in gedrag te proberen.

Novalife is opnieuw geboren.

En dat gunnen Maaike en Richard jou ook: een nieuwe start in je leven, waarna je meer jezelf bent en keuzes maakt die volstrekt bij je passen!

Lees meer over Maaike, Richard en het team van Novalife.

 

Wat onze studenten zeggen

Aan wie zou je de NLP opleiding bij Novalife aanraden en waarom?

Aan iedereen die zich persoonlijk wilt ontwikkelen omdat het zoveel brengt voor jezelf omdat je veelal van je onbewuste gedrag wordt gestuurd en daarna ook gaat handelen. Door met je onbewuste te gaan werken worden er andere verbindingen gelegd in je mind waardoor er ruimte komt om het anders te gaan denken/doen.

Diny Kersten

Verpleegkundige

Wat heeft de opleiding jou persoonlijk gebracht? Wat gaat nu anders, wat doe/voel/denk je anders dan vóór NLP?

Het bracht me vooral de kracht om het heft in eigen handen te nemen. Voordien voelde ik me makkelijk slachtoffer, en wist niet hoe daar uit te geraken. Ik kreeg heel wat tools om op een meer gezonde manier naar mezelf te kijken, om mijn grenzen te bewaken, om vrolijker door het leven te gaan. Dit doordat ik mezelf steeds meer ben gaan waarderen zoals ik ben, i.p.v. wat ik graag had willen zijn.

Katia Vandenbosch

Logopediste & Coach

Contactgegevens Novalife
Christinastraat 10
2731 EZ  Benthuizen
info@novalife.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Novalife is aangesloten bij:


NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP)

SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)