NLP met een ziel

Schrijf je nu in voor het nieuwe seizoen
LET OP: Vroegboekkorting Practitioner Opleiding P13: tot 1 November!

Novalife. Een bijzondere NLP opleiding.

E een NLP- opleiding van Novalife is nét even anders dan de meeste NLP-opleidingen, omdat je als deelnemer een veel actievere rol inneemt binnen het leertraject. Uiteraard begint elk leerproces met het overdragen van onze kennis. Wat bijzonder is bij Novalife is dat je extra aandacht besteedt aan het concreet oefenen en beleven van NLP in de praktijk. Zodat je de theorie vanuit je hoofd óók in de rest van je lichaam integreert. Door deze pragmatische benadering ervaar je heel duidelijk hoe krachtig en effectief NLP kan worden toegepast om jouw leven positief vorm te geven. En doordat je deze groeiprocessen samen doormaakt, ontstaat een hele fijne en bijzondere groepsdynamiek. Al na het eerste blok voel je de warme en betrokken sfeer, waarin iedereen elkaar ondersteunt en stimuleert in zijn of haar persoonlijke ontwikkelproces.

In de laatste jaren is een hechte en waardevolle community ontstaan rondom de Novalife organisatie, van deelnemers, oud-deelnemers, begeleiders en ondersteuners. Wat deze bijzondere groep mensen kenmerkt is de positieve en hartelijke omgang met elkaar en de bereidheid om elkaar te helpen. Ook wanneer de opleidingen zijn afgerond. Naast de intensieve persoonlijke ontwikkeling en het krachtige arsenaal aan NLP-technieken is dit netwerk voor veel deelnemers wellicht nog wel één van de meest waardevolle resultaten van een Novalife NLP opleiding.

Het verhaal van Novalife

Een korte geschiedenis over het ontstaan van onze organisatie.

‘Novalife. Telkens herboren in een nieuwe vorm.. Een nieuw leven.’

Het Novalife instituut voor NLP opleidingen is in 2012 opgericht door Kees en Christine Trimpe. Als echtpaar hebben ze samen de opleiding doorlopen bij NLP-instituut Heart Systems van Paul Liekens. Na vele jaren nauw betrokken te zijn geweest bij deze NLP instelling groeide steeds meer het verlangen om zelf een opleiding vorm te gaan geven. Om die reden hebben ze in 2009 de trainersopleiding gevolgd bij Robert Dilts in Californië, Santa Cruz, de bakermat van NLP, waar ze de fijne kneepjes volledig in de vingers hebben gekregen.

In 2010 besloot Paul Liekens om te stoppen met Heart Systems en is met zijn support in september 2012 Novalife gestart. Voortbouwend op het bestaande netwerk, maar wel vanuit een frisse start en met een eigen identiteit, begon de Novalife opleiding met een kleine groep deelnemers. Elke opleiding kreeg de invulling van het lesmateriaal steeds meer een eigen karakter, die aansluit op de didactische visie van Kees en Christine.

Al vrij snel sloeg echter het noodlot toe. Bij Kees werd een terminale vorm van kanker geconstateerd en na een intensief ziekteproces van een kleine twee jaar, waarbij Kees tot op het laatste moment zijn kennis bleef delen voor de groepen, overleed hij op 21 augustus 2014. Ondanks dit grote verlies is Novalife doorgegaan en een groep betrokken en ervaren begeleiders die Novalife een warm hart toedragen.

Op dit moment bevindt Novalife zich in een nieuwe fase van groei. De community is levendiger dan ooit en het aantal deelnemers stijgt met elke nieuwe opleiding. Er liggen vele nieuwe plannen voor de toekomst, waaronder de lancering van een nieuwe opleiding: de dreamboarders training. En verder werken we aan verschillende nieuwe publicaties waarin we het gedachtegoed van NLP steeds verder verfijnen en toegankelijk maken voor een groter publiek. We geven inmiddels ook workshops waar je laagdrempelig kennis kunt maken met NLP.

Kees Trimpe
Oprichter Novalife
9 mei 1950 – 21 augustus 2014

De 6 beloften van Novalife

Als organisatie staan wij voor:

Rechtvaardige toetsing voor je certificatie

Bij Novalife slaag je niet vanzelf. Vanuit een intensief contact met je begeleiders word je expertiseniveau eerlijk en kritisch beoordeeld. En alleen wanneer je de materie daadwerkelijk in de vingers hebt, ontvang je een Novalife certificaat.

Persoonlijke groei is een garantie

Omdat je elke oefening zelf ondergaat, krijg je de kans om jouw eigen uitdagingen aan te gaan en op te lossen. Je leert dus niet alleen nieuwe technieken, maar ervaart ook zelf hoe NLP jouw persoonlijke groei en die van anderen in gang zet.

Wij leren je het volledige spectrum aan NLP-technieken

Management draait om mensen, communicatie dus. Na een NLP opleiding zal elke manager makkelijker communiceren.

Je mag deel uitmaken van een betrokken community

In het bedrijfsleven is NLP bijzonder nuttig en effectief.
Tegenwoordig draait het om rendement en het bereiken van resultaat.

Elke dag bij Novalife is rijkelijk gevuld met activiteiten

Doelen bereiken is de oorspronkelijke kern van NLP.
Doelen is een breed begrip.

Je krijgt veel individuele aandacht en begeleiding

Communicatie wordt meestal gezien als ‘het goed kunnen praten met andere mensen’. Wij zien het wat breder.

Mentoren van de begeleiders

Maaike de Boer

Topcoach en trainer

Sinds het begin is Maaike betrokken bij Novalife. Als begeleider, en later als mentor van de begeleiders, zet zij graag iedereen ‘aan’ als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Door haar jarenlange ervaring als coach en trainer ziet ze snel waar groeimogelijkheden zijn. Dit doet zij op haar geheel eigen wijze: liefdevol en met humor. Ze daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Inmiddels is ze ook NLP trainer in opleiding.

In haar coachpraktijk coacht ze hoogbegaafden die stiekem allang weten dat er meer in ze zit, maar het niet of onvoldoende laten zien of durven te uiten. Ze leert ze hun (vaak hardnekkige) patronen doorbreken in uitstellen, pleasen en onderpresteren, zodat ze weer lekker in hun vel zitten en goed functioneren.

Ine Schmitz

 Coach & Trainer zorg