Novalife, de leukste NLP opleider van Nederland en België

Schrijf je nu in voor het nieuwe seizoen
LET OP: Vroegboekkorting Practitioner Opleiding P13: tot 1 November!

Novalife neemt je mee van de basis naar volwaardig meesterschap.
Schrijf je snel in bij één van onze prachtige opleidingen.

Z owel het practitionerjaar als het master-practitionerjaar bij Novalife worden gegeven in vijf blokken van vier dagen. Hiermee voldoen we ruim aan de eisen van contacturen van de NVNLP, t.w. 130. We gaan er uiteraard vanuit dat de deelnemers alle 20 dagen aanwezig zijn. Mocht iemand door overmacht toch een aantal dagen afwezig zijn, dan is er ruimte om op een andere manier te voldoen aan het minimum aantal contacturen. Daarnaast streven we ernaar om de gemiste dagen bij te werken in 1 op 1 contacten met trainers of begeleiders.

Bij Novalife kunt u onderstaande opleidingen volgen:
NLP Practitioner
NLP Master Practitioner

Alle Novalife opleidingen zijn erkend door NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP)
Studiemateriaal is inbegrepen bij elke opleiding. Je ontvangt een syllabus map, die gedurende de opleiding wordt aangevuld met oefen- en informatiesheets.

Meer weten over de dagindeling bij Novalife:
Hoe ziet een dag bij Novalife eruit?

Ik voel me volwassener, vrijer, minder angstig, minder emotioneel. Ik voel me minder aan mijn emoties overgeleverd en ben meer de baas over mijn emoties.

Oud-deelnemer NLP Practitioner 2017

Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik zelf handel. En wat de rode draad daarin is. Ik ben me meer bewust geworden hoe ik dingen oppak en daarmee omga. Ook heb ik geleerd hoe je iemand kunt begeleiden in het proces wat diegene ondergaat. En dat lichaamstaal 80% van de communicatie is!

Judith (ZZP'er in boekhouding)NLP Practitioner 2017

Ik heb een aantal diepliggende overtuigingen, die ik mij eerst niet bewust was, en mij weerhielden mij te ontwikkelen, weten te transformeren in nieuwe overtuigingen die mij wel de ‘juiste’ richting geven. Praktisch gezien heb ik hierdoor: een geweldige baan, een diepere band met mijn dochter, en een liefdevollere band met mijzelf gekregen.

Karin (teamcoach zorginstelling)NLP Master Practitioner 2015

Het bracht me vooral de kracht om het heft in eigen handen te nemen. Voordien voelde ik me makkelijk slachtoffer, en wist niet hoe daar uit te geraken. Ik kreeg heel wat tools om op een meer gezonde manier naar mezelf te kijken, om mijn grenzen te bewaken, om vrolijker door het leven te gaan. Dit doordat ik mezelf steeds meer ben gaan waarderen zoals ik ben, i.p.v. wat ik graag had willen zijn.

Katia (logopediste)NLP Master Practitoner 2013/2014

Ik voel me energieker dan voorheen, dit komt omdat er door de NLP opleiding al behoorlijk wat emotionele ballast is verdwenen. Ik begin nu voor mezelf op te komen en kan ook beter voor mezelf gaan staan. Dit geeft voor mij betere relaties in mijn persoonlijk leven.

Diny (verpleegkundige)NLP Practitioner 2017

Opleiding heeft me veel gebracht! Zowel persoonlijk als professioneel. Persoonlijk heb ik informatie en inzicht gekregen over de belemmeringen die me niet vooruit hielpen of soms blokkeerden. Ik heb hier aan gewerkt en ben blij met de veiligheid die ik heb ervaren zodat ik dit ook durfde.

Oud-deelnemerNLP Practitioner 2017

De NLP Practitioner

Leer de basis van NLP

De NLP practitioner is het basisjaar waarin het fundament wordt gelegd van jouw NLP vaardigheden. Tijdens deze 20 daagse opleiding krijgt jouw persoonlijke ontwikkeling ruim aandacht. Je leert waardevolle gereedschappen die jij als mens, als coach en als ondernemer kunt gebruiken om effectief te communiceren. Tijdens dit proces pak je innerlijke uitdagingen aan en groei je als persoon. NLP geeft je een nieuwe manier van kijken naar de wereld. Door je als NLP Practitioner open te stellen voor nieuwe dingen en je bewust te worden van jouw communicatie met jezelf en met de ander  ontstaat een persoonlijke groei en ontwikkeling. Je herkent bepaalde gedragspatronen en de emoties die daarbij horen. Je verandert je beperkende overtuigingen, die je tot nu toe hebben weerhouden van je doelen. Wanneer je NLP goed in de vingers krijgt, krijg je meer keuzevrijheid in je dagelijks leven. Je ziet namelijk meer mogelijkheden om gewenste resultaten te bereiken. Die omschakeling in denken en handelen kan best confronterend zijn. Maar het resultaat is het meer dan waard: je leven verandert in positieve zin en je ervaart dat oude belemmeringen wegvallen en jouw wensen ineens binnen handbereik zijn. In de opleiding NLP Practitioner werken we bovendien aan het veranderen van de beperkende overtuigingen die je wellicht hebt.

Blok 1

– Kalibreren
– De vooronderstellingen
– Index Computations
– De representatiesystemen
– Associëren – dissociëren
– Wat is vorm, wat is inhoud?
– De vaardigheden van de Gids en de Ontdekker

Blok 2

– De vaardigheden van de waarnemer en het geven van feedback
– Het metamodel als structuur voor het omgaan met taal
– Oogbewegingen
– Het maken van rapport
– Ankeren
– De logische niveaus

Blok 3

– Chunken
– Herkaderen
– Contact leggen met het onderbewuste
– Fysiologie van uitmuntendheid
– De outcome, het formuleren van doelen
– Change Personal History

Blok 4

– Het omgaan met grenzen
– Communiceren met delen
– Het allergieproces
– Nivelleren van enkelvoudige fobieën
– Vraagstijlen
– Provocatief coachen

Blok 5

– Het schrijven van metaforen
– De Disney strategie
– Dubbel dissociëren
– Strategieën
– Het trauma-fobia proces
– Het sociaal panorama
– Certificatie

De NLP Master Practitioner

Blok 1

– Het invullen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan voor het Master Practitionerjaar
– Het introduceren van de modellering
– Het meta-programma als structuur voor de modellering
– Criteria
– Het werken met een criteriumladder en met een criteriumspin

Blok 2

– Het uitvragen van de onvermogende staat van het te modelleren gedrag
– Herwaarderen van criteria
– Het werken met tijdlijnen
– Gevoelens en emoties
– De structuur van emoties

Blok 3

– Contrastanalyse
– Het werken aan het omkeren van beperkende overtuigingen
– Durven “opscheppen”
– Het museumproces
– De “Bus”

Blok 4

– Het veranderen van oude onnuttige overtuigingen
– Het Boomerang-proces
– Verwachtingen en teleurstellingen
– Vergelijkingen
– Het geëvolueerde zelf
– Het vergevingsproces

Blok 5

– Modelleringspresentaties
– Onderhandelen, bemiddelen en mediation
– Het Bateson-interview
– The hero’s journey
– Certificatie

NLP voor gevorderden

Heb je de NLP Practitioner afgerond en ben je op zoek naar verdieping?  Wil je je vaardigheden als NLP coach aanscherpen en verbeteren? Schrijf je dan in voor de NLP Master Practitioner. Tijdens deze vervolg-opleiding leer je veel nieuwe NLP processen, die voortbouwen op de vaardigheden die jij in het practitionerjaar hebt ontdekt. Een belangrijk thema van de Master Practitioner is de modellering. Dit is een project waarin je NLP inzichten gebruikt om het ‘programma’ te analyseren, van iemand die excelleert op een gebied waarin jij je wilt ontwikkelen. Door dit succes te observeren vanuit een NLP-bril, zie je de diepere patronen die aan deze kwaliteit ten grondslag liggen.  Het mooie is dat je met behulp van de geleerde NLP technieken jij jezelf deze patronen meester kunt maken. Zo heb je in een toekomstige situatie de keuze om dezelfde kwaliteit toe te passen, die je hebt geleerd van de door jou gemodelleerde expert.

Tijdens de NLP master Practitioner verdiep je jouw kennis en inzicht tot een professioneel niveau.  Je beheersing van NLP is nu veel verfijnder en praktisch toepasbaar op jezelf en de mensen om jou heen. Je hebt de kennis van NLP nu veel beter geïntegreerd in jouw dagelijkse leven, waardoor je positief, gelukkig en effectief in het leven gaat staan.

Hoe ziet een dag bij Novalife eruit?

E en dag bij Novalife is rijkelijk gevuld met nieuwe kennis en onverwachte wendingen.  Dit gebeurt echter altijd binnen de context van een vaste, dagelijke routine.  Om je een indruk te geven van hoe een typische dag bij Novalife verloopt, kun je hier lezen hoe we de ochtend, de middag en de avond indelen.

De Ochtend

Tijd om lichaam en geest te voeden

8:15 Het ontbijt

De meeste deelnemers blijven overnachten in TerDennen en beginnen de dag samen met een stevig ontbijt. Het ontbijt wordt geserveerd om kwart over acht. Om 10 over half 9 worden de tafels afgeruimd.  De afwas wordt gedaan en de tafels voor het middagmaal worden gedekt door de deelnemers.

9:00 Ochtendsessie

Om negen uur begint de ochtendsessie met een meditatie, een concentratiemoment. Daarna gaan de deelnemers in groepen van 3 tot 5 deelnemers, met een begeleider erbij, hun intentie uitspreken voor deze dag. Deze intentiegroepen worden aan het begin van een academiejaar samengesteld en de deelnemers blijven alle blokken bij elkaar. De begeleiders wisselen ieder blok en leren zo alle deelnemers persoonlijk beter kennen.

Vervolgens begint het lesprogramma. De lesstof wordt in drie fases aangeboden. Allereerst wordt de theorie behandeld, vervolgens wordt er een demo gegeven hoe die theorie in de praktijk toepasbaar is, en vervolgens gaan de deelnemers zelf ervaren in oefeningen hoe zij dit zelf kunnen toepassen. Daarna volgt er een evaluatiemoment waarbij de deelnemers hun ervaringen woorden geven en er is ruimte voor eventuele vragen. Door deze volgorde krijgen de deelnemers de materie echt “in hun systeem”. Robert Dilts noemt dit”Get it into the muscles.

10:45 Koffiepauze

Halverwege de ochtend is er een koffie- en theepauze. Koffie, met caffeïne, en vele soorten thee staan klaar, vergezeld van koekjes en ander lekkers.

12:30 Warme maaltijd en een middagpauze

Om half een staat een warme maaltijd klaar. Soep, salades, gevarieerde warme maaltijden worden geserveerd. En een toetje achteraf hoort erbij. De afwas wordt weer gedaan en de tafels voor het avondmaal  gedekt door de deelnemers.

De Middag

de tweede ronde

14:00 Het lesprogramma begint weer

Na een lekkere maaltijd en een korte rustpauze, gaan de cursisten met frisse energie aan de slag met nieuwe lesstof.

15:45 Korte pauze

Het lesprogramma is inmiddels bijna afgelopen.  Tijd om de materie even te laten bezinken onder het genot van een kop koffie, thee en iets lekkers.

17:30 Afsluiting van de lesdag

De lesdag wordt afgesloten in de intentiegroepen met de begeleider.  Er wordt geëvalueerd hoe de intentie van die ochtend gewerkt heeft, wat hij gebracht heeft.

18:00 Avond eten

Om  6 uur wordt het avondeten geserveerd. Iets warms en brood staan klaar. De afwas wordt weer gedaan en de tafels voor het ontbijt  gedekt door de deelnemers.

De Avond

de tweede ronde

Een flexibel programma

De meeste deelnemers zijn intern en de avonden worden veelal met elkaar doorgebracht.  Ieder is vrij om ‘s avonds te doen waar hij behoeft aan heeft. Voor de een is dat zich terugtrekken op zijn kamer, voor de ander is dat deelnemen aan het avondprogramma of gaan wandelen, joggen of andere activiteiten ondernemen.

20.00 De Avond Workshop

Wij bieden iedere avond een avondprogramma aan, dat raakvlakken heeft met NLP, maar niet tot het verplichte lesprogramma hoort. Het is a.h.w. een pluspakket.  Een film, een workshop, etc. Hier krijgen ook deelnemers die een activiteit aan kunnen bieden om de andere deelnemers dat te laten ervaren.  Deze activiteiten beginnen meestal om 8 uur.

De borrel

Hierna  is het tijd voor ontspanning!  Voor wie wil is er trappist, van de nabijgelegen brouwerij in Westmalle, bier en frisdrank. Wijn en andere versnaperingen worden door de deelnemers zelf meegebracht. Samen iets drinken, napraten, dansen, eventueel een spelletje.

Op de hoogte blijven van onze updates? Nieuwe workshops, leuke acties automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in voor onze mailinglijst!

Inschrijven