fbpx

Deze week:

NLP model – de outcome

Zoals jullie misschien gelezen hebben zit ik nu in Groesbeek voor de Advanced NLP Health Training. Zoals de meesten van jullie weten is gezondheid een thema in mijn leven. Ik kan hier als deelnemer volop aan de bak. Dan merk ik ook weer aan den lijve hoe verrijkend het is om te blijven doen en oefenen. Ik weet dat zelf natuurlijk uit ervaring, maar het is voor mij ook alweer even geweest dat ikzelf zo intensief met NLP bezig ben geweest. Dus ik zal jullie hier blijven nudgen om meer te gaan oefenen en NLP in je dagelijkse leven toe te passen 😉 .

Vandaag kregen we een variatie van de outcome gepresenteerd die ik graag met jullie deel. Wat maakt het anders? Onder het kopje bewijs (van het hebben behaald of onderweg daar naartoe zijn naar wat je wilt) zijn er nu wat specifiekere vragen bijgekomen die ik meerwaarde vind hebben.

Bij de vraag “Hoe zal je weten dat je je doel behaald hebt (of onderweg bent het te behalen)?”

  1. welke 3 dingen zal je zien? (als interne beelden ofwel wat je buiten jezelf gaat zien): maak hier 3 hele duidelijke beelden (visualisaties) van.
  2. welke 2 dingen zal je horen? (wat hoor je jezelf zeggen ofwel wat hoor je anderen zeggen)
  3. welk gevoel hoort hierbij? Beschrijf dit gevoel zo gedetailleerd mogelijk (via alle submodaliteiten maar in ieder geval met locatie, grootte, vorm, textuur, temperatuur, beweging en kleur). Geef dit gevoel een naam.

Door specifieker deze elementen te definiëren weet jouw onderbewuste veel duidelijker wat jij wilt en kan het daardoor jou veel gerichter gaan ondersteunen in het behalen van je outcome.

Test maar! Ik kreeg er hierdoor in ieder geval heel veel zin in en energie om met mijn outcome van vandaag echt aan de slag te gaan 😃 .

Speel ermee! Veel succes en plezier met het oefenen 😃.

 

PS

Altijd leuk als je hieronder wat deelt met de groep, zo kunnen we weer van elkaars inzichten en ervaringen leren!

Terug naar NLP refresh hoofdpagina