fbpx

Oefenen, toepassen, doen! #6

Deze week zou ik jullie de resultaten van mijn eerste filmpje laten zien, maar helaas, die is er niet. En ook nog zelfs een dag “te laat” met mijn wekelijkse post.

NLP vooronderstelling:

Flexibiliteit is kracht

Beiden eigenlijk het resultaat van de vooronderstelling: Flexibiliteit is kracht. Had ik namelijk aan mijn oorspronkelijke planning vastgehouden dan had ik met heel veel stress dat filmpje gisteren wel online gekregen. Mijn lichaam doet ‘stress’ niet meer zo goed en daardoor heb ik geleerd dat flexibiliteit belangrijk is. Aanpassen aan de situatie zodat deze voor mij wel werkt in plaats dat het tegen me werkt.

Flexibiliteit toepassen

Wat was er gebeurd? Ik moest van de week ineens een audit van Novalife door het CRKBO voorbereiden. Veel werk en daar ging dus al mijn tijd in zitten. Daardoor moest ik mijn plan om de basistechnieken van vloggen te leren laten varen, alsook het opnemen van het filmpje. Door flexibel in te spelen op de nieuwe omstandigheden (en niet rigide vast te houden aan mijn eigen plannen/planning) heb ik wel met zo min mogelijk stress (goed voor mij en mijn lichaam) ervoor gezorgd dat al het papierwerk voor de audit op tijd bij het CRKBO binnen was (goed voor mij, goed voor Novalife en goed voor de toekomstige deelnemers!).

Hoe werkt deze voor jou?

Flexibiliteit – gaat dat jou makkelijk af? Zeker in deze tijd van steeds veranderende externe omstandigheden is flexibiliteit een eigenschap die we hard nodig hebben. Ga weer deze week aan de slag met deze vooronderstelling. Als iets niet gaat zoals jij dat wil (of had gewild), hoe kan jij flexibiliteit voor jezelf toepassen?

Onthou dat mensen die zich flexibel weten op te stellen daardoor meer keuzemogelijkheden hebben en daardoor ook betere uitkomsten.

 

PS

Altijd leuk als je hieronder wat deelt met de groep, zo kunnen we weer van elkaars inzichten en ervaringen leren!

Terug naar NLP refresh hoofdpagina