fbpx

NLP Practitioner opleiding

Onze 18 daagse NLP Practitioner opleiding is uniek in opzet. Zo verblijf je tijdens ieder blok van 3 dagen op onze fijne locatie de Vleugelslag. Een plek die jou draagt, waar je welkom bent en waar jij jezelf volledig mag zijn.

Jouw persoonlijke (en professionele) ontwikkeling staat centraal in onze opleiding. Door NLP hiervoor in te zetten kan jij de kracht van NLP zelf ervaren. Met een nadruk op praktijk leer je NLP het beste en kan je het daardoor veel makkelijker toepassen op elk gebied van jouw leven.

Lees hieronder meer over de opleiding. Ben je geïnteresseerd en wil je overleggen of het volgen van de opleiding iets voor jou kan zijn, neem gerust contact op of boek een gratis kennismakingsgesprek.

NLP staat bekend als een methodiek die levensveranderend kan zijn. Wie weet is dit wel het begin van een heel mooi nieuw hoofdstuk in jouw leven!

NLP Practitioner opleiding trainer en cursusiten in trainingsruimte
R

18 dagen opleiding (6 blokken van 3 dagen)

R

Persoonlijke begeleiding

R

Uitgebreide syllabus

R

Telkens 3 dagen even helemaal voor jezelf

R

Kleine groepen (max 10 personen)

R

Heerlijke maaltijden, onbeperkt koffie en thee

R

In midden-Nederland (Herwijnen) dus makkelijk bereikbaar (zelfs ook uit België)

R

Gezelligheid en samen er een leuke, leerzame tijd van maken!

Data volgende NLP Practitioner opleiding:

P18

Blok 1: 10-12 februari 2023
Blok 2: 7-9 april 2023
Blok 3: 26-28 mei 2023
Blok 4: 7-9 juli 2023
Blok 5: 8-10 september 2023
Blok 6: 3-5 november 2023

Vroegboekkorting

Schrijf jij je in vóór 1 november 2022 dan ontvang je €350 vroegboekkorting!

Waarom NLP leren?

Iets in je leven gaat niet (helemaal) zoals je dat wilt en je zou het graag anders hebben.

Of het gaat juist lekker en je wil een volgende stap maken!

Misschien wil je vooral werken aan jouw communicatiestijl.

Het maakt niet uit wat jouw beginpunt is maar als jij in beweging wilt komen dan kan NLP je daarmee helpen.

Wat kan je met NLP?

NLP is heel veelzijdig. Het wordt wel eens beschreven als de studie van wat werkt. De modellen en technieken binnen NLP komen voort uit het modeleren van mensen die ergens heel goed in zijn. Vandaar ook de diversiteit aan onderwerpen en toepassingen. Wat het vooral wel is: het is praktisch en effectief en je kan het gelijk inzetten ten goede van jouw eigen leven. (Lees hier meer over de achtergrond van NLP)

Om erachter te komen waarom mensen ooit NLP zijn komen leren bij Novalife hebben we wat onderzoek gepleegd. Hieronder volgt een uitgebreide lijst van alle antwoorden die we kregen:

 • Ophouden met pleasen
 • Weinig/gebrek aan zelfvertrouwen ervaren en verlangen naar zelfvertrouwen (zelfvertrouwen willen opbouwen)
 • Omgaan met Angst
 • Vastzitten/vastlopen in patronen en daaruit zien te komen
 • Leren communiceren met personen die intimiderend aanvoelen
 • Op zoek zijn naar mezelf
 • Depressieve klachten verlichten/opheffen
 • Niet kunnen opkomen voor mezelf. Leren om assertiever te zijn.
 • Moeilijk grenzen kunnen stellen en dat willen leren.
 • Zelfontwikkeling
 • Omgaan met burn-out
 • Terugkerende relatieproblemen
 • Je anders voelen bij anderen en hoe daarmee om te gaan
 • Faalangst oplossen
 • Leren mij minder geremd te voelen
 • Je leven in je eigen handen nemen
 • Patronen doorbreken/loslaten
 • Wat wil ik in mijn leven?
 • Eigen leven leiden
 • Gezonde grenzen kunnen stellen
 • Mij makkelijk kunnen uiten
 • Dichterbij mezelf te komen
 • Menselijk gedrag/anderen leren begrijpen
 • Dromen uit laten komen
 • Ik wil verandering maar ik weet niet hoe
 • Zingeving
 • Doelen behalen
 • Meer vrijheid
 • Plezier
 • Energie
 • Leren in mezelf te geloven
 • Beter communiceren
 • Leren keuzes maken
 • Meer rust/tijd/ruimte voor mezelf
 • Mij meer begrepen voelen
 • Meer eigenwaarde
 • Verlangen naar een betere versie van mezelf
 • Sterker in het leven staan
 • Meer uit mezelf en het leven halen/groeien/leren/ontwikkelen
 • Vanuit mijn gevoel leren leven

Zoals je kunt lezen, NLP is voor heel veel zaken te gebruiken. Dat maakt het volgen van een NLP opleiding bij Novalife juist zo interessant. Je komt allerlei verschillende mensen tegen, ieder daar voor hun eigen reden. Zodoende kan je tijdens de opleiding NLP gelijk toepassen om zo de verschillen met de ander te overbruggen en om vanuit verbinding met jezelf in verbinding met de ander te komen.

Lees hier meer over NLP >

NLP bij Novalife

Er zijn vele NLP aanbieders in Nederland en België. Wat we gemeen hebben is dat wij de kracht van NLP graag willen delen met de wereld en dat doen via opleidingen en trainingen. Toch zijn er ook verschillen. De verschillen zitten hem vooral in de vorm. Zoek je een opleider waar je kan knallen en lekker snel jouw certificaat hebt, dan zijn er gelukkig vele opleiders waar jij je thuis gaat voelen.

Novalife is de plek voor mensen die houden van diepgang. Die juist willen leren door te ervaren, te doorvoelen en er de tijd voor te nemen zodat het écht landt en het onderdeel wordt van je dagelijks zijn. Onze opleidingen zijn vooral een plek waar ruimte is voor wie jij bent als mens. Ja, je leert NLP, maar wat belangrijker is, je leert jezelf zo veel beter kennen.

Wij werken vanuit de kernwaarden respect, veiligheid en sponsorship. Respect voor de verschillen die er zijn en voor ieders unieke zijn. We leggen ook de nadruk op veiligheid omdat het zo veel mensen daaraan ontbreekt in hun leven en omdat het naar ons inzien de enige basis is om te kunnen leren en groeien. Sponsorship betekent dat wij jouw volledige potentieel erkennen en zien, en wij daarin jou ondersteunen zodat jij volledig jezelf mag zijn om uiteindelijk een leven te kunnen leiden die helemaal bij jou past. Jij kunt meer dan je denkt. Je kunt gelukkiger leven en beter in je vel zitten. Je kunt gaan loskomen van jouw verleden en een mooiere toekomst voor jezelf creëren. En daar willen we jou graag bij helpen!

Opzet van de opleiding

Op locatie

Wat onze opleiding onder andere zo bijzonder maakt zijn onze 3-daagse blokken waarbij je blijft slapen op onze trainingslocatie ‘de Vleugelslag’. Iedere keer 3 dagen even weg van je dagelijkse leven (en als het even kan je online leven). In een andere omgeving, met andere mensen, met alle tijd voor jezelf. Tijd om naar binnen te gaan.

De omgeving is hierin belangrijk. De trainingslocatie hebben we daarop uitgezocht. Deze is kleinschalig, helemaal voor onszelf en voelt als een thuis, een veilige plek die je omarmt. Het is er lekker rustig en het ademt ontspanning. Er is ruimte om te leren, ruimte om te bewegen, ruimte om lichaam en geest te voeden, ruimte om jezelf terug te trekken en ruimte voor plezier.

Er zijn een- of tweepersoonskamers. Sanitaire voorzieningen zijn gedeeld. De maaltijden worden met liefde bereid door Jeannette en Reeves, de eigenaren van de Vleugelslag die ervoor zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. ’s Avonds maken we de zaal gezellig om zo deel te nemen aan het optionele avondprogramma en/of om daarna samen te komen voor een gezellige avond met elkaar.

Gesitueerd in het midden van Nederland (Betuwe) maakt dat onze locatie vanuit heel Nederland (en ook België) heel goed te bereiken is.

Sfeerimpressie van de Vleugelslag:

In de praktijk

De opzet van de opleiding is gericht op de praktijk: gelijk toepassen wat je geleerd hebt. Na uitleg van ieder onderdeel krijg je uitgebreid de tijd om (meestal) in drietallen de stof te oefenen. Zo ervaar je de stof driemaal: een keer als gids (de persoon die de oefening uitvoert), een keer als ontdekker (de persoon die een probleem inbrengt om mee te werken) en een keer als waarnemer (die het geheel observeert).

De rol van gids is er een die je wellicht wel goed kent uit andere trainingen en opleidingen. Wat deze opzet zo krachtig maakt zijn de toevoeging van de andere twee rollen. Als ont-dekker breng je echte zaken in uit jouw leven waar jij mee worstelt. Zo kan jij daar met NLP gelijk verbetering in brengen en ervaar je zelf hoe NLP precies werkt. Ook leert de gids daar enorm veel van. Je bent als ontdekker niet aan het doen alsof en dat is een wezenlijk verschil als het gaat om de stof kunnen toepassen. Ten slotte is de rol van waarnemer er een waarbij je kan zien welk effect NLP in de praktijk heeft vanuit een observerende rol. Daar valt ook heel veel van te leren. Daarbij leer je ook vanuit een houding van respect, veiligheid en sponsorship de gids feedback te geven.

Sfeerimpressie van een lesdag:
Overzicht van een typische dag bij Novalife

Oefenen

Tijdens de blokken wordt veel geoefend en ook tussen de blokken door staat dit niet stil. Je oefent minimaal een keer met anderen vanuit de groep de stof die je reeds geleerd hebt. Zo krijg je het steeds meer in je systeem. De meer je oefent, de meer het vanzelf gaat en de meer baat je ervan hebt.

De groep

Het groepsproces heeft een belangrijke plek in de opleiding. Omdat de groepen klein zijn en je intensief contact hebt met de begeleiders, de trainer en elkaar zal je merken dat jouw tempo van leren en ontwikkeling razendsnel gaat. De groep draagt jou als het ware en jullie ondersteunen elkaar en leren ook van elkaar.

foto van NLP trainer coach Novalife Richard Post in de tuin van de Vleugelslag

De trainer Richard Post  

Mijn naam is Richard Post en ik ben eigenaar en hoofd-(en hart) trainer van Novalife. Werkend vanuit het idee van sponsorship (de mogelijkheden zien in de ander en deze ondersteunen) en ruimte geven voor wat er is, ondersteun ik anderen in hun groei- en leerproces. Werken met mensen is de rode draad geweest door heel mijn werkzame leven.

Ik ben internationaal gecertificeerd NLP trainer en ik krijg veel plezier van ingewikkelde zaken makkelijk maken. Toen ik voor het eerst voor de groep stond als NLP trainer wist ik het: dit past bij mij! Tijdens het geven van onze NLP opleidingen voel ik me iedere keer weer dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Ik geloof in de kracht van een een luisterend oor en begeleiding bij levensvragen vanuit mijn hart, mijn intuïtie, mijn sensitiviteit, mijn kennis en mijn levenservaring. Ik sta met beide voeten op de grond, en tegelijk, voel én geloof ik dat er meer is tussen hemel en aarde en dat iedereen geboren is met een missie in het leven. Via de NLP opleidingen en trainingen die ik nu geef, breng ik jou graag dichterbij de antwoorden die passen bij jouw authentieke zelf.

Meer over mij weten? Lees mijn uitgebreide verhaal >

Begeleiding

Om dit alles in goede banen te leiden zijn er ervaren Master-Practitioner gecertificeerde begeleiders aanwezig (1 per 3-5 deelnemers). Zij zijn er voor jou als deelnemer van de opleiding. Om jouw vragen te beantwoorden, voor ondersteuning als dat nodig is en om jou te helpen NLP in de vingers te krijgen. De slogan van Novalife is “NLP vanuit het hart” en zo staan de begeleiders er ook in. Vanuit hun hart zullen zij jouw helpen tijdens de reis die de NLP Practitioner heet. Maak hier kennis met onze begeleiders >

Wat ga je leren?

 • Kalibreren
 • De NLP vooronderstellingen
 • Index Computations
 • De representatiesystemen
 • Associëren – dissociëren
 • Wat is vorm, wat is inhoud?
 • De vaardigheden van de Gids en de Ontdekker
 • De vaardigheden van de waarnemer en het geven van feedback
 • Het metamodel als structuur voor het omgaan met taal
 • Oogbewegingen
 • Het maken van rapport
 • Ankeren
 • De logische niveaus
 • Chunken
 • Herkaderen
 • Contact leggen met het onderbewuste
 • Fysiologie van uitmuntendheid
 • De outcome, het formuleren van doelen
 • Change Personal History
 • Het omgaan met grenzen
 • Communiceren met delen
 • Het allergieproces
 • Nivelleren van enkelvoudige fobieën
 • Vraagstijlen
 • Provocatief coachen
 • Het schrijven van metaforen
 • de Disney strategie
 • dubbel dissociëren
 • Strategieën
 • Het trauma-fobia proces
 • Het sociaal panorama

Opleidingseisen:

Je hebt geen bepaalde opleiding nodig gehad om de NLP Practitioner te komen volgen. De Novalife NLP Practitioner is een opleiding waarin NLP toepassen centraal staat. Dat maakt de opleiding voor de meeste mensen toegankelijk. Bij inschrijving is er altijd een kennismakingsgesprek om met elkaar af te stemmen of de opleiding voor jou geschikt is.

Opleidingsniveau:

De opleiding is op HBO niveau. Heb je geen HBO niveau behaald, geen probleem! Wij begeleiden je en werken met jouw samen om je te helpen de opleiding alsnog met succes af te ronden.

Studiebelasting:

Contacturen
130 contacturen verspreid over 18 opleidingsdagen (6 blokken van 3 dagen).

Oefengroepen
Tussen ieder blok komen deelnemers in kleine groepjes samen om de geleerde stof te oefenen.

Zelfstudie
Deelnemers worden geacht om zelfstandig de syllabus te bestuderen om zo de theoretische kennis van NLP tot zich te nemen.

Logo CRKBO geaccrediteerde instelling
Logo CRKBO geaccrediteerde instelling

Certificatie:

Na het behalen van je NLP Practitioner certificaat ben je een NVNLP erkende NLP Practitioner – de basis kwalificatie op NLP gebied. Je voldoet heirmee aan alle eisen die de NVNLP aan deze certificatie stelt.

Ook is Novalife geaccrediteerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Data NLP Practitioner opleidingen:

Blokken van vrijdagochtend 10:00 tot zondagmiddag 18:00

P18

Blok 1: 10-12 februari 2023
Blok 2: 7-9 april 2023
Blok 3: 26-28 mei 2023
Blok 4: 7-9 juli 2023
Blok 5: 8-10 september 2023
Blok 6: 3-5 november 2023

Jouw investering in jezelf:

Om de Practitioner te volgen, investeer je 6 x 3 dagen van je tijd.

Jouw financiële investering van € 2850,-  is inclusief:

 • Opleiding verzorgd door een internationaal gecertificeerde NLP trainer
 • 18 opleidingsdagen vol inspirerende stof
 • Persoonlijke begeleiding: per 4-5 deelnemers is er een NLP Master-Practitioner gecertificeerde begeleider aanwezig om jou te begeleiden met jouw innerlijke groeiproces
 • uitgebreide NLP Practitioner syllabus
 • Goed verzorgde lunch en koffie/thee gedurende de hele dag
 • Betalen in maandelijkse termijnen is mogelijk (maximaal 10 termijnen & zonder administratiekosten)
 • Vrij van BTW

Overnachtingen
Vanaf donderdagavond ben je al welkom! Een stukje NLP herkadering: zie de opleidingsblokken als een soort mini-retraite: even tijd voor jezelf, weg van het dagelijkse leven, in een andere omgeving, waardoor je meer tot jezelf kan komen en nog meer de kracht van NLP mag ervaren. Daarnaast is het ook gewoon heel erg gezellig!

Wat krijg je nog meer:

 • 18 overnachtingen in een eenpersoonskamer o.b.v. gedeelde sanitaire voorzieningen

 • Iedere ochtend een gezond en voedzaam ontbijt
 • ’s Avonds een heerlijke warme maaltijd
 • Gevarieerd avondprogramma

  De kosten zijn €145,- per blok.

  NVNLP geaccrediteerd certificaat

  Ook de kosten van de afrondende toets en het certificaat dat aantoont dat je officieel NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP) erkend NLP Practitioner bent, zijn bij dit bedrag inbegrepen.

  Kwaliteit
  Wij staan voor kwaliteit: je leert niet alleen over NLP, je integreert het ook! Vandaar ook onze intensieve begeleiding tijdens de opleidingesblokken.

  Vroegboekkorting

  Schrijf jij je vóór 1 november 2022 in voor de NLP Practitioner P18 dan ontvang je €350 vroegboekkorting!

  Duokorting
  Haal jij iemand anders over om samen met jou de NLP Practitioner te volgen? Dan ontvangen jullie allebei €125 extra korting!

  Combikorting
  Weet je nu al dat je zowel de NLP Practitioner alsook de NLP Master-Practitioner opleidingen wil volgen? Schrijf je voor beiden in en dan ontvang je zelfs €250 extra korting! 

  Betalingsregeling

  Wil je liever gespreid betalen, dat kan ook. Omdat we begrijpen dat het een hele investering is willen we het zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom is het mogelijk om kosteloos in maximaal 10 maandelijkse termijnen te betalen. 

  Ook voor personen met een smalle beurs zijn er mogelijkheden. Neem daarvoor contact met ons op.

  Je bent eraan toe om een stap te zetten maar weet het nog niet zeker…

  Je voelt dat het tijd is, en toch heb je misschien nog wel een aantal vragen.

  Omdat we dat snappen – het is niet zomaar iets, zo’n opleiding – denken we graag met je mee. Niet om je over de streep te trekken, maar om oprecht je vragen te beantwoorden en samen te bekijken of onze NLP Practitioner de stap is die nu bij jou past.

  Zullen we een afspraak maken om even te (video)bellen? Zo kan je ook een gevoel krijgen, een stem horen en een gezicht zien van mij als trainer.

  PS neem anders ook de verhalen van oud deelnemers hieronder ⇓ door. Wie beter jou te vertellen over de opleiding dan mensen die jou al voor gegaan zijn!

  Zet jij de stap meteen?

  Heb je na het lezen een duidelijk JA gevoel en wil je je meteen inschrijven? Dat kan natuurlijk!

  Wat onze deelnemers zeggen:

  Het bracht me vooral de kracht om het heft in eigen handen te nemen. Voordien voelde ik me makkelijk slachtoffer, en wist niet hoe daar uit te geraken. Ik kreeg heel wat tools om op een meer gezonde manier naar mezelf te kijken, om mijn grenzen te bewaken, om vrolijker door het leven te gaan. Dit doordat ik mezelf steeds meer ben gaan waarderen zoals ik ben, i.p.v. wat ik graag had willen zijn.
  Katia Vandenbosch

  Logopediste en coach

  Een NLP opleiding... Ik heb er lang over getwijfeld en er een hele studie van gemaakt van waar en bij welke organisatie ik deze opleiding dan zou volgen. En toen, toen kwam ik uit bij Novalife. Een opleiding van 6 x 3 dagen met overnachting... Waarom zo veel? Er zijn toch ook opleidingen die veel korter zijn? Welleswaar daarom niet goedkoper, soms integendeel... Een telefoontje met Richard heeft me duidelijkheid gebracht. De opleiding bij Novalife duurt langer, omdat je de mogelijkheid, ruimte en tijd krijgt om de theorie niet enkel te aanhoren, maar ook echt in te oefenen en te ervaren. 

  Ik ben de opleiding gestart met als doel meer zicht te krijgen op mezelf, wie ben ik? Reeds zo lang ik mij herinner ben ik alleen maar bezig met mezelf aan te passen naar de wensen van anderen (of wat ik dan toch denk dat de anderen wensen). Gevolg: het is doodvermoeiend, ik weet niet wie ik ben en wat ik eigenlijk wil, ik voel me niet goed in mijn vel, het liefste wat ik doe is slapen, dan heb ik echt rust. Dit is uiteraard niet vol te houden, dus ik besloot ervoor te gaan en startte in februari 2019 de Practitioner opleiding. 

  Ik ben een blok later ingestapt, en kwam dus als enige, "de nieuwe" aan bij de start van blok 2. Toch werd ik heel warm ontvangen door de trainers, door de begeleiders en door de groep deelnemers. Mijn onzekerheid werd wat minder en de verrassing dat er 3 begeleiders waren voor 12 deelnemers gaf me heel veel veiligheid en steun. Ik voelde dat zij mij zouden helpen als het nodig was. En uiteraard, in een opleiding waar je aan jezelf mag werken, gebeurt het al eens dat je iets tegenkomt wat pijn doet, wat je niet leuk vindt, of waar je verandering in wil aanbrengen. 

  Eigenlijk ben ik iemand van de 'Quick Fix', alles mag liefst onmiddellijk opgelost worden. Door mijn keuze voor de NLP heb ik geen 'Quick Fix' gekozen maar een 'Life Fix'. Hier heb ik veel meer aan! 

  Dit jaar, juli 2020, heb ik de Master Practitioner NLP afgerond. Ik heb gedurende 1,5 jaar een groei doorgemaakt die voor mij heel veel betekent. Ik heb in deze opleiding handvaten aangereikt gekregen, strategieën geleerd om in de toekomst andere dingen ook nog aan te passen. Anders gezegd, ik heb mijn rugzakje met zorgen, lasten, zeuren, zagen, ontevredenheid over mezelf, ... wat leeggemaakt en in ruil gevuld met blokjes om de toren van zelfvertrouwen, eigenliefde, buikgevoel, ... te doen groeien. Dit wil dus zeggen dat die toren momenteel al gebouwd wordt, en dat hij al mooi aan het worden is, en dat ik hier ook nog lang na de opleiding lekker aan kan voortbouwen. Ik heb nu zelfs geleerd om er andere blokjes bij te doen, ze te versieren en te genieten van mijn bouwwerk. 

  Ik had echt nooit voor mogelijk gehouden dat ik dit na 1,5 jaar zou zeggen, dat een 'Life Fix' leuker is dan een 'Quick Fix'. Wat wil jij?

  Zoe Verhoeven

  Honden liefhebster

  In 2019 en 2020 heb ik bij Novalife de NLP Practitioner en de NLP Master-Practitioner opleiding gevolgd. Vooraf had ik een redelijk idee van wat NLP betekent maar achteraf ben ik me meer dan verrast over de inzichten en handvatten die de NLP opleiding mij heeft gegeven.

  Ik ben Richard, Maaike, de begeleiders en ook mijn mede-cursisten erg dankbaar voor de stimulerende leeromgeving die zij voor mij hebben gecreëerd. Hun onvoorwaardelijke aandacht voor veiligheid, rust en aanmoediging van mij als persoon, is de meest vruchtbare voedingsbodem ooit.

  Het knapste van alles heb ik gevonden dat Richard, en Novalife, een setting weten te creëren waarin totaal verschillende mensen, met totaal verschillende achtergronden en toekomsten, op hun eigen tempo, naar eigen inzicht en met eigen prioriteiten, resultaatgericht tegelijkertijd aan zichzelf kunnen werken.

  Dank je wel Richard dat je me begeleid hebt om mijzelf te her-ontdekken. Dank je wel ook voor alle hulpmiddelen die je me aangereikt hebt om met meer zelfregie verder te gaan op het pad van mijn leven.

  Ik wil iedereen aanbevelen om zich open te stellen voor de op de persoon gerichte aanpak van Richard Post en Novalife. Ik heb zijn zachte nadruk op het onbewuste en het spirituele als heel verrijkend ervaren.

  Jeanet

  Onderneemster

  Wat vind je verder nog leuk of interessant om te vertellen over jouw ervaringen in de NLP opleiding?

  Bij Novalife is iedereen gelijk. De trainers en begeleiders begeleiden de cursisten zorgvuldig. Ze staan open voor iedereen. En zullen je altijd helpen. Ook na de lessen is het gezellig samen zijn. En krijg je nog meer inzichten dmv films, dansen, muziek luisteren. En alles blijft binnen de muren. Een veilige setting. Waar het niet om de inhoud gaat van wat jij hebt meegemaakt, maar om de vorm. Ik heb hier veel geleerd.

  Judith van der Zande

  Boekhoudster

  Ik heb zowel de Practitioner als de Master gevolgd bij Novalife.

  Het is een zeer veilige omgeving waarin je aan de slag kan met je persoonlijke ontwikkeling. Een mooie manier om jezelf beter te leren kennen en zo je groei en bewustwording een boost te geven.

  De combinatie van de theorie en de praktische oefeningen maken het samen tot een mooi geheel. 

  Door telkens een blok te volgen van meerdere dagen ontstaat er een bepaalde diepgang en ook een mooie connectie met de andere deelnemers.

  Heel fijn en waardevol om je eigen verandering zo sterk te voelen en te beleven en tegelijkertijd ook getuige te mogen zijn hoe ook de anderen veranderen.

  Een zeer waardevolle ontdekkingstocht en cadeau voor jezelf. Het maakt echt een verschil.

  Dit is een heuse aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, wie openstaat voor persoonlijke ontwikkeling, enz… Eigenlijk gewoon voor iedereen. Jammer dat het geen “vak” op school is. Dit is een echte meerwaarde in je leven.

  Sonja

  Doorzetster

  NLP heeft mij gebracht dat het onbewuste bewust is geworden. Ik weet beter wie ik ben en waarom ik doe zoals ik doe. Dat geeft meer zelfvertrouwen, rust en dankbaarheid. Er is ook meer balans gekomen tussen zijn en doen waardoor ik meer geniet in het moment. Nu ik me van veel meer bewust ben, heb ik de keuze om het anders te doen. Ik luisterde vooral als ik in contact was met een ander, ik had zelf niet zoveel te melden vond ik. Door NLP weet ik beter mijn ruimte in te nemen in contact met een ander. Er brak iets open tijdens de opleiding waardoor ik ook beter kan komen bij wat er daadwerkelijk in mij omgaat en dat kan ik nu meer delen. Ik stel mij kwetsbaarder op. Een muur viel weg, een muur van met mij gaat alles goed, ik heb geen hulp nodig. Ik wil er nog verder in groeien, maar ben een eind op weg. NLP is naar mijn idee dan ook voor iedereen die (persoonlijk) wil groeien.

  Bernanda Groot Nibbelink

  Yoga docent

  Veelgestelde vragen

  Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, we bieden je graag een betalingsregeling aan als dat voor jou prettiger is. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven dat je in 1-10 maandelijkse termijnen wilt betalen.

  Ik wil graag eerst een persoonlijk gesprek voor ik besluit me in te schrijven. Kan dat?

  Ja dat kan! We hebben een online agenda waar je snel en eenvoudig zelf een datum en tijdstip kunt kiezen. De agenda vind je hier!

  Word je liever gebeld? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, we nemen dan binnenkort contact met je op.

  Ik wil absoluut een eenpersoonskamer. Kan dat gegarandeerd worden?

  Ja dat kan!

  Is een NLP kennismakingsgesprek gratis?

  Ja, een kennismakingsgesprek is absoluut gratis en vrijblijvend. We vinden het heel belangrijk dat je een NLP opleiding kiest die echt bij je past. Tijdens het gesprek leer je de trainer een beetje beter kennen en kun je al je vragen kwijt. Zowel over NLP als over de opleiding in praktische zin.

  Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt deze snel en eenvoudig boeken via onze online agenda.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De opleiding is 18 dagen, verdeeld over 6 blokken van 3 dagen. Ongeveer eens in de 5 a 8 weken heb je een blok opleiding. Elk blok loopt van vrijdag tot en met zondag. Begin op vrijdag: 10:00. Eind op zondag: 18:00. Je bent al welkom op de donderdagavond vanaf 20:00. De voorovernachting en het ontbijt zijn inclusief.

   

  Wat zijn de data van de eerstvolgende NLP Practitioner?
  Krijg je werkopdrachten tussen de blokken?

  Tijdens de blokken oefen je met NLP processen. In de tijd tussen de blokken is vanuit de NVNLP als regel gesteld dat je minimaal 1 keer gaat oefenen na elk blok t.b.v. je certificaat. Uiteraard stimuleren we je om zo vaak als je wilt te oefenen en een aantal van deze processen te herhalen om het nóg meer in de vingers te krijgen.

  Je kunt afspreken met mensen die in jouw omgeving wonen, vragen of ze naar jou willen afreizen of afspreken op een centrale plek.

  In het eerste blok geven we hiertoe een aanzet en nodigen de deelnemers uit om ter plekke alvast wat afspraken met elkaar te plannen, omdat we weten hoe snel agenda’s vollopen.

  Besloten Facebook groep van Novalife
  Speciaal voor onze deelnemers is er een besloten Facebook groep waar je niet alleen de deelnemers uit jouw eigen opleiding vindt, maar ook deelnemers uit eerdere jaren die de opleiding bij Novalife hebben gevolgd. Dit zijn deelnemers verspreid over heel Nederland en in België.

  Schriftelijke opdracht
  Tussen het 5e en 6e blok doe je een schriftelijke opdracht om zo jouw NLP kennis en inzicht te toetsen.

  Mijn vraag staat hier niet tussen....

  Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons vooral weten. Je kunt ons hierover bellen, mailen (zie contact) of een gesprek inboeken via onze online agenda.

  Ik heb een dieet of een allergie. Kan ik dat aangeven?

  Ja! De Vleugelslag (onze trainingslocatie) houdt rekening met jouw dieetwensen.

  Ik wil graag via mijn werk de NLP opleiding volgen. Hoe ga ik dat gesprek aan?

  Wij helpen je graag met het voorbereiden van je gesprek met je werkgever of leidinggevende. Indien gewenst kunnen we ook samen met jou en je werkgever in gesprek. Je kunt ons hierover bellen of mailen (zie contact) of een kennismakingsgesprek boeken via onze online agenda.

  Past deze NLP opleiding bij Novalife wel bij mij?

  We gaan graag met je in gesprek om hier een antwoord op te vinden. Wij bieden een complete NLP opleiding aan, waarbij het accent ligt op jouw persoonlijke groei. NLP integreren in je leven betekent dat je op alle levensgebieden profijt hebt van wat je leert door het niet enkel uit een boek of uit je hoofd te kennen, maar NLP vooral te ervaren.

  Boek hier je gratis kennismakingsgesprek via onze online agenda.

  Vind je het fijn om deelnemers te spreken die de opleiding al hebben gevolgd? Dan kan ook, we brengen je met hen in contact. Je kunt ons een mail sturen of even bellen (via contact).

  Moet ik blijven overnachten?

  Onze opleiding bestaat niet enkel uit het ‘leren van NLP’. Doordat je in groepsverband met NLP aan de slag gaat, ook buiten de lestijden, is een diepere integratie mogelijk. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en het delen van ervaringen is hierin een belangrijke factor.

  We bieden daarom de opleiding aan mét overnachtingen, zodat je ten volle kunt profiteren van wat onze opleiding te bieden heeft.

  Neem contact met ons op via telefoon of mail (zie contact) als je hier nog vragen over hebt. Een gratis kennismakingsgesprek boeken kan ook via onze online agenda.

   

  Is deze opleiding gecertificeerd?

  Ja, Novalife is erkend door de NVNLP. De Nederlandse Vereniging voor NLP. We hebben toetsingscriteria waar je minimaal een voldoende voor dient te halen om je certificaat te krijgen. Wil je vooraf weten hoe dat precies in elkaar steekt? Neem contact met ons op.

  Moet ik een vooropleiding of niveau hebben?

  Nee, om deel te nemen aan de NLP opleidingen is geen vooropleiding of bepaald niveau vereist. Heb je er vragen over? Neem contact met ons op via telefoon of mail (zie contact). Je kunt ook een persoonlijk kennismakingsgesprek plannen via onze online agenda.

  Moet ik coach zijn om deel te nemen?

  Nee, dit is geen specifieke NLP coachopleiding, maar een NLP opleiding. Mensen met allerlei achtergronden, allerlei opleidingsniveau’s en verschillende functies in uiteenlopende sectoren komen NLP bij ons leren. De focus ligt op de persoonlijke ontwikkeling, middels NLP.

  Juist de diversiteit in de groepen deelnemers vinden wij en onze deelnemers erg leuk.

  Ik ben niet zo van de groepen. Raden jullie NLP toch aan?

  Onze groepen zijn klein (maximaal 10 deelnemers) en dat maakt het overzichtelijk en persoonlijk. Je voelt niet alsof je in een anonieme groep zit maar meer als vrienden onder elkaar.

  Ook als je niet zo van groepen houdt is NLP volgen zeer waardevol. NLP willen leren dient jouw persoonlijke hoofddoel te zijn. Hoe je omgaat met de groep en je bijvoorbeeld op momenten graag terugtrekt is aan jou. Alles in de opleiding draait om jouw persoonlijke ontwikkeling.

  Ervaring leert dat de locatie en de omgeving alle ruimte bieden om alleen te zijn. Je kunt te allen tijde even alleen zijn om bij te komen of weer op te laden.

  Ik heb een druk leven. Hoe combineer ik NLP daarmee?

  Je hebt een drukke job, wellicht een gezin met kindjes. Het lukt je nog wel om dat allemaal in balans te houden (of misschien net niet), maar hoe gaat dat als NLP ‘erbij’ komt?

  NLP is bij uitstek een kans om je balans nog beter te ontwikkelen en in te zetten. Je persoonlijke ontwikkeling is essentieel voor wie druk is en veel moet schakelen. Grenzen stellen, grenzen bewaken. Het is fijn om even uit je dagelijkse omgeving in een andere te stappen, je patronen achter je te laten en weer te voelen wie je bent zonder alle rollen die je kent.

  Praktisch gezien ben je er 3 dagen tussenuit. En als je tussen de blokken door 1 of 2 dagdelen uittrekt om te oefenen kom je al een heel eind. Bovendien is het ook een moment om te reflecteren: gaat het allemaal nog wel lekker? Je krijgt echte ‘ik’-tijd terwijl je een toffe opleiding volgt!

  Er zijn zóveel NLP aanbieders. Ik zie door de bomen het bos niet meer!

  Als je NLP intikt op Google krijg je ontelbaar veel hits tegenwoordig. Logisch, want NLP wordt steeds populairder.

  Hoe kies je nou de opleiding die bij je past?

  – Kijk naar de informatie op de site: is die duidelijk voor je?

  – Spreekt de sfeer je aan?

  – Spreken de trainers je aan?

  – Is er persoonlijke begeleiding?

  – Krijg je er zin in als je de informatie leest? Voel je een JA?

  – Voelt de opleiding toegankelijk?

  – Wil je snel en theoretisch of verdiepend en gericht op je gevoelsleven?

  – Wil je gedegen en vooral uit ervaring leren?

  Deze vragen geven wellicht al wat meer richting in het bos. En uiteraard, we helpen je graag als je hierover van gedachten wilt wisselen. Bel, mail (zie contact) of plan een gratis kennismakingsgesprek met ons via de online agenda.

   

  NLP bij ons is:

  R

  NLP van a tot z leren

  Onze opleiding is compleet. Dat wil zeggen dat we geen delen eruit laten of versneld alles erdoorheen jagen. Wij leren jou graag alle bouwstenen die NLP in zich heeft. Geen verkorte versie, gewoon de echte en volledige opleiding. Echt (leren) ervaren, zodat je het maximale haalt uit onze opleiding. Onze opleiding is geïnspireerd door het werk van Robert Dilts, NLP ontwikkelaar van het eerste uur.

  R

  Bevlogen internationaal gecertificeerde trainer

  Richard is al 15 jaar bezig met zijn passie: NLP. Vanuit rust en het bieden van ruimte toont hij zijn bevlogenheid als trainer. Hij neemt graag de tijd voor je, stelt zichzelf ook kwetsbaar op en heeft tot doel jou net zo enthousiast over NLP te krijgen en het effect ervan als hij dat zelf is.

  R

  Ervaren begeleiders

  In elke opleidingsgroep is ons team van begeleiders er om jou in jouw leer- en groeiproces te ondersteunen. Per 4-5 deelnemers is er een begeleider aanwezig. Ze zijn ervaren in NLP, zijn zelf Master-Practitioner gecertificeerd, en weten waar je tegenaan kan lopen. Vragen over de theorie, vragen over en ondersteuning tijdens jouw persoonlijke proces of gewoon een luisterend oor. Deelnemers ervaren de begeleiders als een echte meerwaarde. Novalife is hierin uniek ten opzichte van andere NLP opleiders.

  R

  Heerlijke locatie

  Leren is niet enkel met je neus in de boeken. Dat is ook lachen, lekker eten, de natuur in. Onze locatie heeft dit allemaal. Sfeervol, warmte, gezelligheid en rust voor wie dit wil. De training wordt gegeven in een prettige zaal. Ook in de avonduren maken we het daar gezellig: als je na het avondeten wat met elkaar wil drinken, een spelletje wil spelen of gewoon kletsen, het kan allemaal. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan ons optionele avondprogramma.

  R

  Overnachten tijdens de NLP blokken

  Wat Novalife uniek maakt is dat de overnachtingen er echt bij horen. NLP doen doe je voor jezelf, maar ook samen met anderen. Samen leren en groeien. Elkaar steunen en motiveren als het nodig is. Vanuit sponsorship, één van onze kernwaarden. Bovendien: het is ook fijn om een paar dagen écht bij jezelf te zijn!

  R

  In de praktijk brengen

  NLP leer je door te doen! Tijdens ieder blok ben je het grootste deel van de tijd bezig met het in de praktijk brengen van wat je geleerd hebt. Ook tussen de blokken door oefen je minimaal 1 x om je certificaat te behalen (conform de NVNLP voorwaarden) . Wij stimuleren sowieso het oefenen van de processen die je geleerd hebt om NLP steeds meer in de vingers te krijgen. “Getting it into the muscles”, wat wil zeggen dat je er op een gegeven moment niet meer bij na hoeft te denken – het zit gewoon in je.

  R

  NLP vanuit het hart

  Met onze kernwaarden veiligheid, sponsorship en respect bieden wij écht NLP vanuit het hart!