Welkom

in een inspirerende plek voor groei en reflectie

De opleidingen van Novalife vonden tot nu toe plaats in Centrum Ter Dennen in Westmalle. Helaas sluit het centrum deze zomer haar deuren.

Vanaf september geven wij de opleiding in een mooie nieuwe locatie: de Beukenhof in Biezenmortel. Wij zijn bezig een nieuwe website te maken dus meer informatie over de locatie volgt binnenkort. Kijk op http://www.beukenhof.nl om een impressie te krijgen van onze nieuwe thuishaven!

E en rustgevende omgeving is heel belangrijk om in veiligheid aan jouw persoonlijke groei te kunnen werken. Daarom organiseren wij onze opleidingen in Centrum Ter Dennen. Deze bijzondere plek ademt spiritualiteit en rust.. en schept een aangenaam kader voor de diepgaande transformerende ervaringen van alle deelnemers. Er is ruimte om te leren. Ruimte om te bewegen. Ruimte om lichaam en geest te voeden en ruimte om jezelf terug te trekken. Van ‘s ochtends vroeg tot in de late avonduren begeven we ons in de verschillende zalen van het centrum en in de frisse buitenlucht.

Veel van onze deelnemers zullen je vertellen dat, wanneer ze voor het eerst de wereld van Novalife binnentraden, de uitstraling helemaal niet leek op de verwachtingen die geschept waren door de vrienden die Novalife hadden aangeprezen. De stijl van het interieur is namelijk eenvoudig, traditioneel en enigszins kerkelijk. Toch ervaren onze deelnemers dat ze, naarmate de opleiding vordert, steeds meer gehecht raken aan de ruimte en de omgeving. Ieder lesblok voelt als een kleine vakantie, weg van de complexiteit. Waar je écht de ruimte krijgt voor jezelf.

Centrum Ter Dennen

Westmalle, Vlaanderen

T er Dennen is gelegen in een mooie Kempense gemeente met uitgestrekte dennenbossen. In het gelijkvloerse pand zijn alle lokalen vlot en gemakkelijk te bereiken langs een ruime, zonnige wandelgang. Langs alle zijden van het huis heb je een zicht op de mooie natuur, zodat je er onvermijdelijk de weldoende invloed van ondergaat en tot rust kan komen. Het centrum beschikt over 63 slaapkamers, een vergaderzaal en eetruimte voor 150 personen. Ook zijn er vier kleinere vergaderzalen en een kapel voor 70 personen.

Adres Terdennen

Bezinningshuis Ter Dennen
Sint- Pauluslaan 8
2390 Westmalle, Vlaanderen
België

Een fijne leeromgeving

Een grote leszaal om te leren en te oefenen

L eren door te doen zit diep in ons DNA. Daarom wordt de kennis overgedragen in een grote zaal, waar de lesstof wordt gepresenteerd aan de ene zijde, ondersteund door een beamer, whiteboard en een podium. De lesstof wordt verder verdiept door praktische oefeningen die worden gedaan aan de andere zijde van de zaal en op het aanliggende grasveld. Bovendien bekijken we in de avonden video’s en worden diverse workshops verzorgd.

Ruimte voor lunch & Recreatie

Voeding voor lichaam en geest

T er Dennen beschikt over een grote eetzaal waar we gezamenlijk ontbijten in de ochtend, een stevige warme maaltijd krijgen in de middag en een lichte hap in de avond. Deze heerlijke maaltijden worden door de kok Francois met liefde bereid in een professionele keuken. In het vertrek naast de eetruimte is een ruimte voor vertier in de avonden. Hier staat een geluidsinstallatie waar muziek op wordt afgespeeld. Verder is er een gevulde koelkast beschikbaar met het karakteristieke Westmalle bier en allerlei versnaperingen. Ook kan er, als men zin heeft, lekker gedanst worden.

De centrale hal

Een klein moment van verlichting

D e centrale hal verbindt de leszaal met de binnentuin en de slaapvertrekken. Aan beide kanten bevinden zich grote ramen, die uitkijken op het prachtige landschap. Het licht van buiten straalt hier heerlijk naar binnen, waardoor het ook een fijne plek is voor de kortere pauzes in een lesdag. Meerde keren per dag verzamelt iedereen zich in de hal om gezellig te ontspannen onder het genot van koffie, thee en een kleine lekkernij.

Je kunt prettig overnachten

Jouw eigen plek om tot rust te komen

O vernachten in Westmalle is niet verplicht, maar wel gebruikelijk voor onze deelnemers. De slaapkamers zijn klein en eenvoudig.  Er staat een éénpersoonsbed.  Verder is er een wastafel, een ruime kledingkast en een klein tafeltje.  De slaapvertrekken liggen naast elkaar op vier lange gangen, die voorzien zijn van centrale toilet- en douchevoorzieningen.

Verken de natuurlijke omgeving

Ontdek de pittoreske omgeving van Westmalle

W estmalle is een groene omgeving, vol landelijke paden, bosrijk gebied en pittoreske dorpjes. Je kunt hier lekker wandelen of een een rondje joggen door de bossen. Het klooster, waar het authentieke Westmalle speciaalbier wordt gebrouwen, is een mooie bezienswaardigheid op loopafstand.  Al met al bevindt je je in een prettige en rustieke omgeving waar je heerlijk tot rust zult komen.