fbpx
Als startend bedrijf bespreken Maaike en ik vaak hoe we onze opleidingen kunnen verkopen. Ik krijg daar zelf snel een nare bijsmaak van want één van mijn hogere waardes is integriteit en ergens in mij schuilt de overtuiging dat verkopen slecht is. Dat komt omdat ik als klant van andere bedrijven niet altijd gecharmeerd ben van de trucs die worden toegepast om je aan te zetten tot kopen (vaak van iets wat je soms helemaal niet echt nodig hebt). Wat ik niet wil is gelikte marketing, dubieuze sales funnels of NLP gebruiken om de ander toch te manipuleren in het aangaan van een koop.

Tegelijk wil ik ook dat Novalife een succes wordt omdat het deel van onze missie is om NLP vanuit het hart steeds meer in de wereld te zetten. Wachten tot dat mensen bij ons aankloppen is natuurlijk ook geen optie. Wat dan wel? In NLP zijn waarden een belangrijk onderdeel om mee te werken. Voor mij zijn de waarden integriteit en eerlijkheid belangrijk. Maaike heeft de waardes authenticiteit en eigenzinnigheid hoog in het vaandel.

Vanuit deze waarden willen we Novalife in de wereld zetten. Onze eerste doel is om meer zichtbaar te zijn zodat mensen ons leren kennen. Omdat wij ook als eigenaren en trainers willen blijven groeien hebben wij voor onszelf ook steeds nieuwe doelen om mee aan de slag te gaan. Maaike is momenteel bezig haar schroom om filmpjes te maken en online te zetten te overwinnen, en dat gaat haar best goed af al zeg ik het zelf.

Maaike werkt al wat langer als zelfstandige via haar coachingspraktijk dus is al wat meer gewend dan ik. Voor mij is zichtbaar zijn an sich al een heel ding. Het liefst werk ik op de achtergrond: de financiële administratie bijhouden, de technische kant van de website onder de knie te krijgen en het algehele overzicht bewaken. Ook belangrijke dingen die moeten gebeuren maar ook heel handig om niet zichtbaar te hoeven zijn.

Er komen dus emoties kijken bij de stap zetten naar meer zichtbaarheid. Mijn interne conflict over verkopen brengt innerlijke turbulentie met zich mee en dan ook nog de stress van mezelf zichtbaar te maken erbij maakt dat ik liever iets anders wil gaan doen.

Gelukkig heb ik wat met NLP dus weet ik dat ik genoeg innerlijke hulpbronnen heb om mezelf te helpen. Wat heb ik gedaan om toch mijn eerste blog stuk te schrijven?

  1. ik heb de interne beelden van wat het betekent om dit te doen aangepast
  2. ik heb mijn innerlijke dialoog veranderd
  3. ik heb mijn emotionele staat omgezet naar eentje die mij hierbij helpt

Allemaal NLP technieken die werken, zo lang ik ze ook toepas!

Wil jij ook leren hoe jij jouw emoties kan leren inzetten voor wat je wilt bereiken in plaats van dat ze je belemmeren?
21 juli geven Maaike en ik een laagdrempelige workshop hoe we inzicht geven hoe dit kan. Kijk anders op www.novalife.nl/trainingsaanbod/nlp-workshops/ en meld je aan als het je wat lijkt!

Ik heb mijn doel weer behaald deze zondagochtend. Zo erg was het ook weer niet 😉