fbpx

Ter afsluiting

Zoals in mijn be Schrijving van Blok 1 beloofd stel ik mijzelf ook nu weer de vraag: “Bemerk ik een verandering in mijn voelen, denken en/of doen?” Het antwoord daarop na Blok 2 is dat het wat minder duidelijk is dan na Blok 1. Maar er zijn wel dingen anders.

Voelen: Ik heb de afgelopen weken heel veel nagedacht over mijn gevoelens ten opzichte van mijn ouders. Heel moeilijk, ben ik nog niet uit. Ik heb contact gehad met mijn zus en die heeft iets gezegd dat ook weer als een mokerslag bij mij binnenkwam. Veel verdriet, spanning en stress weer. Maar met in mijn achterhoofd de tips en adviezen van zowel Maaike (“Mensen beschikken over alle hulpbronnen die ze nodig hebben om hun doelstellingen te bereiken”) als Richard (“de kaart is niet het gebied”) ga ik daarmee aan de slag.

Dat zal nog wel menig traantje opleveren, maar ik heb het Dieptepunt van de Derde Dag van het afgelopen Blok overleefd, in m’n eentje nog wel. Nou dan lukt de rest ook wel. Zeker met mijn liefhebbende gezin om me heen.

Denken: Wat ik merk in het dagelijks leven is dat de realisatie dat iedereen zijn eigen “Model of the World” heeft en dat daar grote verschillen in kunnen zitten, goed bij mij door begint te dringen. Ik houd er meer rekening mee en ik merk dat dat mijzelf veel rust in mijn hoofd geeft. Dat is prettig.

Doen: Hmmm, die is lastig. Ik kan eigenlijk niet iets verzinnen in mijn doen dat veranderd is. Ik loop nog steeds goed rechtop. Dus dat beklijft! Maar verder …. ? Nee, sorry, ik weet echt niets te verzinnen.

Tot zover mijn beSchrijving van Blok 2. Vanwege Covid19 is Blok 3 tot nader order uitgesteld. Het blijft daarom voorlopig even stil van mijn kant. Maar zodra we weer met meerdere mensen mogen samenkomen, ben ik zeker weer van de partij.

Liefs,
Sas

Deel 27 gemist? Lees deze hier verder!