fbpx

Dag 4

Tijd voor de evaluaties! Aan Elmar de schone taak de evaluatie van Alida en mij met ons te bespreken. Een moment waar we allemaal als verliefde bakvissen naar uitgekeken hadden. Het is altijd fijn om complimentjes en positieve feedback te krijgen. En dat kregen we.

Oh, over complimentjes gesproken: weet je wat ik me ineens bedenk? Ik heb het in deze beSchrijving nog helemaal niet over de visjes gehad! Want uiteraard deelden we die deze keer ook weer uit. Vanwege het grote aantal deelnemers was aan het begin van de eerste dag wel gekozen voor een iets andere aanpak dan vorige keer. Elke dag voor iedereen minimaal één visje schrijven was wel een beetje te veel van het goede voor sommigen onder ons, dus hadden we voor de Secret Santa methode gekozen.

Iedereen had een lootje getrokken en voor diegene moest je dan elke dag een visje schrijven. Uiteraard mocht je tussendoor ook voor anderen visjes schrijven, maar het hoefde niet. Na het lootjes trekken bleek ik Elmars Secret Santa te zijn. Toen ik zijn naam op mijn lootje las, had ik even een momentje van stress. “Elmar? Die is nieuw, ik ken hem helemaal niet, hij is een begeleider, wat moet ik in vredesnaam opschrijven?”

Maar mijn stress leek voorbarig, want Elmar bleek een leuke, aardige vent, met meer dan genoeg eigenschappen om complimenteus over te zijn. Na dit uitstapje snel terug naar de les: Het eerste onderwerp van vandaag was “op respectvolle wijze een gesprek beëindigen”.

Hee, dat is interessant. Niet alleen in het kader van NLP, maar in het algemeen. Want wie heeft er niet af en toe dat iemand maar tegen je aan zit te kletsen terwijl je eigenlijk weg moet, maar dat het niet lukt om het gesprek op een nette manier te beëindigen? Waardoor je uiteindelijk geen andere uitweg ziet dan heel bot het gesprek af te kappen. En dat is dan misschien wel effectief, maar niet leuk om te doen. Maar hoe dan wel?

Lees deel 24

Deel 22 gemist? Lees deze hier verder!