fbpx

Uiteraard begonnen we de dag met een meditatie en een intentie stellen. Hè, lekker vertrouwd. Omdat we er nu een cursist en een begeleider bij hadden, vormden we twee aparte intentie-groepjes. Alida en ik gingen samen met Elmar aan de slag, Daniëlle, Ronja en Sabine vormden een groepje met Mirjam.

Ik koos deze eerste dag de intentie: “Ik ben veilig.” En ik vind dat ik dat even uit moet leggen. Na vorige keer, toen het me de Dramatische Derde Dag allemaal te veel was geworden, maakte ik me zorgen of zoiets dit keer weer zou gebeuren. Ik ben namelijk als de dood dat er in de dam, die ik in mijn hoofd heb gebouwd om mijn oude zeer achter te verstoppen, barstjes of zelfs een bres zal ontstaan.

Vorige keer was het maar net goed gegaan. Richard heeft me toen heel lief geholpen alles weer een beetje in perspectief terug te brengen. Maar er zit nog veel meer ellende achter die dam en ik vreesde met grote vreze dat het, als dat er doorheen zou komen, allemaal niet meer zo gemakkelijk te stelpen zou zijn. En die vrees was de week voor dit Blok 2 groter en groter geworden in mijn hoofd.

Vooraf heb ik dit aan Maaike en Richard verteld en ze hebben beiden geprobeerd me gerust te stellen. Was wel heel grappig dat ze dat apart van elkaar in exact dezelfde bewoording deden. “Je onderbewuste laat alleen door de dam komen waarvan het weet dat je het aankunt.” En dat is een mooie geruststelling om me aan vast te houden. Rationeel wist ik wel dat de wereld niet zou vergaan, mocht er wel wat naar boven komen, maar emotioneel wilde dat vertrouwen niet komen. Vandaar deze intentie. Ik hoopte, dat als ik die zou uitspreken, het gevoel vanzelf zou komen.

Na de intentie kwamen we weer bij elkaar en kregen Daniëlle en Elmar de gelegenheid zich voor te stellen. Hierna herhaalden Maaike en Richard in vogelvlucht nog even de belangrijkste begrippen uit Blok 1 en toen begonnen we echt.

Lees deel 3

Deel 1 gemist? Lees deze hier verder!