fbpx

Dag 3 (pre-corona)

De volgende morgen stond ik op en begon het huilen. Vanwege de avond ervoor? Of vanwege de spanning voor de Dramatische Derde Dag van het Blok? Vorige keer had ik er op de derde dag immers helemaal doorheen gezeten en ik was als de dood geweest dat het weer zou gebeuren. Of was het een combinatie van die twee?

Nou ja, wat het ook was, ik moest er wat mee. Want zo kon ik de les niet in. Ik besloot me te beperken tot koffie op mijn kamer en niet aan te schuiven aan het ontbijt. Eerst dat huilen stoppen. Tot rust komen.

Het lukte enigszins, hoewel het wel bleef prikken achter mijn ogen. En in die toestand stapte ik de Feestzaal binnen. Gelukkig had Richard voor de openingsmeditatie iets bedacht wat me leuk afleiding gaf. Een loopmeditatie. In plaats van lui op je stoel werden we geacht zomaar door de Feestzaal te lopen (bezoek aan de bar was toegestaan). Enige regel was niet tegen elkaar aan te botsen.

Na een paar minuten zo kriskras rondlopen, werden we weer bij elkaar geroepen om paren te vormen. En toen werd het grappig. Terwijl ik eraan terugdenk, begin ik alweer breed te grijnzen. Goed, we vormden dus paren. Eén van de twee liep voorop. Gewoon, lekker ontspannen, zoals je altijd loopt. De ander liep er achteraan en moest de voorop-loper nadoen. Houding, snelheid, gedrag imiteren.

Zo liepen we in vier paren door het lokaal. Uiteraard kwamen we elkaar dan tegen. Af en toe gaf Richard de voorop-lopers een opdracht. Bijvoorbeeld om de voorop-loper van het duo dat je tegenkwam een high five te geven. Of de hand te schudden. De beide volgers van die duo’s moesten ook dat imiteren. Door de volgers van de voorop-loper een high five te geven. Of de hand te schudden.

Na een poosje rondgestapt te hebben, anderen begroet te hebben en een boel gegiechel en hilariteit werden de duo’s gesplitst. De voorop-lopers mochten aan de kant gaan staan, de volgers liepen door. En wel op de manier waarop ze eerder de voorop-loper gevolgd hadden. Zo konden de voorop-lopers zien hoe hun loopje door de volger geïnterpreteerd was en geïmiteerd werd.

En dat was zó grappig! Hilarisch gewoon. Hahaha. Hierna werden de rollen omgedraaid en werden de voorop-lopers de volgers. En het hele circus herhaalde zich.

Hè, dat deed goed. Het had me geholpen mijn tranen weer weg te drukken. Een beetje lacherig en daardoor lekker relaxed ging ik weer zitten.

Aan het werk!

Lees deel 16

Deel 14 gemist? Lees deze hier verder!