fbpx

Wat een eyeopener! En een pijnlijke ook. In het dagelijks leven kan ik tijdens een gesprek met iemand nog wel eens afgeleid raken. Dan blijf ik wel luisteren, maar mijn onverdeelde aandacht heeft het gesprek dan niet. Zelf zie ik daar dan geen probleem in. Ik volg immers het gesprek nog. Maar dat blijkt dus enorm slecht voor je rapport en dus voor je onderbewuste band met de verteller. Nu ik aan den lijve heb ondervonden hoe teleurstellend of kwetsend zelfs dat kan voelen, schaam ik me een beetje. Dat het zo’n negatieve impact heeft op de ander, heb ik mij nooit gerealiseerd. Voor mij een uitermate belangrijke les die ik in mijn dagelijks leven zeker ga toepassen.

Tjonge ….
Na nog meer theorie en nog een oefening was ook dit voor mij indrukwekkende onderwerp behandeld. En was de les voor vandaag klaar. De avond van de tweede dag begon met een leuke discussie met Mirjam. We waren het niet over alles eens, dus het was echt pittig af en toe. Maar dat maakte niet uit. Ik vind het altijd interessant om de mening van een ander te horen. En zeker die van haar. Na ons gesprek gingen we uit elkaar, elk naar onze eigen kamer.

Oh, had ik al verteld dat ik verhuisd was? Na die ijskoude eerste nacht heb ik het raam aan een grondigeinspectie onderworpen en er bleek naast het raamkozijn een flinke kier te zitten waar de wind ongehinderd door naar binnen kon blazen. Tja, dan wil het wel afkoelen. Zoals gezegd hadden we de hele gang voor ons alleen, dus keuze zat qua kamers. En zo keerde ik die avond terug naar mijn nieuwe, warme kamer. Net als in mijn boomhut vorige keer maakte ik een lekker holletje met een paar kussens in mijn rug, laptop op schoot, biertje ernaast om even lekker mijn social media af te schuimen.

Moe was ik nog niet, zin in een nog een biertje na die eerste had ik wel. Dus toog ik naar de woonkamer, want daar stond er nog één voor me in de koelkast. In de woonkamer trof ik Richard. Dat kwam goed uit, want ik wilde hem nog wat vragen over de les van vandaag en zo raakten we in gesprek. En dat werd een behoorlijk diepgaand gesprek. Voor mij althans.

Lees deel 12

Deel 10 gemist? Lees deze hier verder!